Ihmeellisiä on äidin tunteet.

Näin jälkikäteen on helppoa olla viisas, mutta nyt kun ajattelen itseäni ensimmäisinä kuukausinä äitinä, tekisi mieli sanoa, että mihin oli kiire? Raskausaikana minulla oli päällisin puolin mielessä miten haluan viettämään omaa aikaa, vaikka silloinhan sitä oli- ei juuri muuta. E:n syntymän myötä tarve saada ”happea” lisääntyi. Ehkä sitä silloin halusi niin tiukasti pitää kiinni siitä entisestä elämästä? Ehkä silloin ei osannut heittäytyä ajatukseen, että elämässä kaikki muuttuu ja elämä on tässä ja nyt. Mene ja tiedä.

Ei ole lapsivapaan voittanutta, paitsi omalla kohdallani se on nykyisin paluu kotiin. Samalla kun E on kasvanut, on kasvanut myös rakkauteni tätä lasta kohtaan, rakastan niin että sattuu. Välillä mietin, että voinko enää rakastaa enempää, mutta kai sitä voi? En vieläkään ole se äiti joka ei raaski jättää lasta hoitoon, mutta nykyään se on vaikeampaa. En ehkä osannut kaiken sen häsläämisen keskellä elää vauva- arkea niin, että olisin nähnyt sen ainutlaatuisuuden, tai sitten en vaan jotenkin ole vauvaihminen, mutta minä nautin tästä arjesta päivä päivältä enemmän.

Vaikka samalla tuntuu, että eletään ihan ylivoimaisesti elämämme raskainta aikaa tällä hetkellä, niin samalla nautin arjestamme enemmän kuin ikinä. Tämä on tosi ristiriitaista aikaa. Huomaan, että olen välillä ihan piipussa ja sitten kun se aivan hulluna odotettu yö poissa kotoa koittaa, olen jo seuraavana aamuna pakahtua ikävästä. Tämäkin on sellainen piirre mille ehkä joskus paljon ennen E:n syntymää naureskelin ihmisissä. ”Minusta ei ainakaan” on niin usein päässyt suustani.

Sain viimeyönä nukkua ja nukahtaa ilman tietoa katkonaisesta yöstä. Nukuin ihan äärimmäisen hyvin ja on tosi levännyt fiilis vaikka koulutuspäivä olikin rakas. Silti lasken tässä bussissa minuutteja, että saan meidän minin syliin ja pääsen illalla taistelemaan hänen nukahtamisensa kanssa. Ihmeellistä on vanhemman tunteiden vuoristorata. Ihmeellistä on mikä side sen oman lapsen kanssa kasvaa.

Ei miulla tänään muuta.

Ihanaa viikonloppua<3

emmakaisa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 18
Tykkää jutusta