Siisti koti = stressaantunut vanhempi

Uskokaa tai älkää, mutta mitä tulee siivoukseen, olen ollut nuoruudessani täyden kaaoksen nainen. Siivoaminen oli minulle todella toisarvoinen asia ja sen kyllä näki kodistani. Luojan kiitos ihmiset kasvaa ja kypsyy, sillä nyt kun muistelen 18- vuotiaan Emman kotia, niin se näyttää paljolti samalta kuin meidän nuorten huoneet ennen siivouspäivää. En ole vieläkään se ihminen, jonka koti on aina virheettömän siisti. Tälläkin hetkellä makuuhuoneessa lojuu kasa puhtaita vaatteita lattialla, mutta en jaksaisi laittaa niitä kaappiin jossa näyttää käyneen joku hurrikaania hieman kevyempi pyörähtämässä. Pakko ne on kai siitä pian sinne kaappiin kasailla, tää pyykkihomma ottaa kyllä aina yhtä paljon päähän.

Vaadin kuitenkin kodiltamme tietynlaista siisteyttä. Haluan, että kun aamulla herään on keittiö kunnossa ja olohuoneessa ei ole edellisen aamun lelut levällään. Kun koti on aamulla puhdas, voi päivän aloittaa ihan kuin puhtaalta pöydältä. Meillä on aina perussiistiä, mutta teemme sen eteen myös jokapäivä jotain.

KUN LAPSI NUKAHTAA, ALKAA ÄIDIN SIIVOUSRUMBA

Ei. Ensinnäkään en ymmärrä miten jonkun lapset nukkuu vaikka ydinpommi räjähtäisi olohuoneessa. Meillä ei tulisi kuuloonkaan alkaa kolista siivousvälineiden kanssa, välillä riittää että jonkun polvi naksahtaa niin mini on hereillä. Tämä on onneksi hieman helpottanut ja hän ei ihan kaikkeen enää herää. Meillä illat ei silti todellakaan ole siivousaikaa.

E on opetettu siihen, että omat jäljet pitää korjata. Joka ilta me siivotaan lelut paikalleen ja pitää myös kiittää E:n luonnostaan siistiä luonnetta, että hän tekee sen kyllä ihan mukisematta ja vielä todella perusteellisesti. Varmaan tässäkin on vaiheita toisen perään, mutta tällä hetkellä kaveri on kyllä todella tarkka tavaroistaan. Otan E:tä leikin kautta pyykin laittoon ja tiskikoneen tyhjennykseen mukaan. Meillä imuroidaan ihan illan yhtenä ohjelmanumerona ja E:tä saa välillä ihan rajoittaa imurin kanssa, kun hommasta ei meinaa tulla loppua. Leikin kautta hoituu myös pyykkienlaitto. Olen niin huono leikkimään ihan leikin oikeassa muodossa, että tämmöinen yhdessä puuhaaminen on minulle paljon luontevampaa, isänsä saa sitten hoitaa nämä konkreettiset junaleikit.

Kun saan Emilin nukkumaan, haluan todellakin vaan olla.. Jos sillä kohtaa koti on kaaos, niinkuin välillä on, jää se odottamaan aamua. Minua kuitenkin vaivaa koko ajan ympäröivä sotku ja olo on levoton jos tavaroita on ympäriinsä. Koen oman henkisen hyvinvointini paljon paremmaksi järjestelmällisessä kodissa ja mitä huonommalla tuulella olen, sitä enemmän minä siivoan – hah.

Äitiys on tehnyt minusta jossain asioissa pehmeämmän, mutta esimerkiksi tässä asiassa minusta on tullut paljon järjestelmällisempi. Kun teen asiat tietyllä tavalla aina kotona ollessani ei kaaosta pääse kehittymään. Joku varmaan sanoo, että helppo minun on tehdäkin kun on vain yksi lapsi, mutta tällä tavalla saan ainakin tällä hetkellä pidettyä kodin kunnossa.

 

emmakaisa

2 vastausta artikkeliin “Siisti koti = stressaantunut vanhempi”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 8
Tykkää jutusta