Minusta(kin) tulee vanha ja ryppyinen – aika laittaa siis iho-asiat kuntoon.

Sitä luulee parikymppisenä olevansa kaunis ja kuolematon. Tuskin pystyin silloin ajattelemaan huomista päivää pidemmälle, niin saati sitten, että olisin hahmottanut elintapojeni kauaskantoisuuden. Silloin parikymppisenä kun olisin ottanut tuplasolkun tilalla tuplaveden ja käynyt ulkoilemassa muutenkin kuin tupakalla, olisi tilanne varmasti tällä hetkellä huomattavasti parempi. Tämän päivän kaksikymppinen on varmasti paljon enemmän hereillä oman ihon tulevaisuudesta ja jo pelkästään ravinnon vaikutuksesta omaan ulkonäköön – siis muuhunkin kuin vain vartalonmalliin.

Olen aina ollut runsaan meikin ystävä, eikä minusta varmasti koskaan mitään luonnonlasta tulekaan. Aloin kuitenkin äitiyslomalla viihtyä meikittömässä lookissa ja vapaapäivinä kotiseinille meikkaaminen tuntuu edelleen ajanhukalta. Välillä olen käynyt töissäkin naturellina, mutta teinin suusta tulee totuus ja minun luonnollinen lookkini on yleensä tiputettu äkkiä maanpinnalle – heh.

Koska viihdyn nykyään ilman meikkiä, (vai pitäisikö sanoa meikkipohjaa, sillä kulmat on pigmentoitu ja ripsissäkin on vielä pidennyksenrippeet), aion nyt panostaa tänä keväänä ihoni hyvinvointiin täysillä. Koen, että nyt on viimeistään se hetki kun on hyvä aloittaa panostaminen ihoni ja hiusteni hyvinvointiin, sillä en ole enää mikään nuori. Tai siis olen, mutta iho vanhenee päivä päivältä enemmän. Päätinkin tässä hiljattain, että aloitan kroppani kesäkuntoon- projektin vähän erilailla kuin ehkä ensin ajattelin. Päätin aloittaa ihon ja hiusten kesäkuntoon projektin.

Otin tänään kuvan kasvoistani ”ennen” kuvaksi ja huomenna otan hiuksistani samanlaisen – trust me, jo tämän päivän ”ennen” ja huomisen ”jälkeen” kuvat eroaisivat dramaattisesti, sillä pesin tänään hiukseni. Samalla kesäkunnon saavat myös omat ripseni, joita olen tässä jo kolmisenviikkoa ravinnut seerumilla ja risiiniöljyllä. Aion pitää ripsienpidennyksistä ainakin nyt pari kuukautta taukoa, mutta kyllä minä ne varmasti jo kesäkuuksi laitan takaisin. Tai katsotaan nyt, miten alan taas viihtyä luonnollisemmassa lookissa.

Mitä tämä sitten minun kohdallani tarkoittaa?

Tilasin itselleni puhdas +  kollageeni valmistetta, biotiinia ja jotain ihan random hius/kynsi vitamiinilisää. Skarppaan veden juonnissa ja koetan venyttää kampaamokäyntejä parin kuukauden väleihin. Ruokavalio minulla on pitkälti jo kokonaisvaltaista hyvinvointia tukeva, ainakin noin 80% ajasta, mutta hyviin rasvoihin pitää minunkin kiinnittää huomiota. Pidän kiinni ihonhoitorutiineistani ja elintavoistani – siinä kaikki. Ei siis mitään suuria muutoksia tiedossa, mutta kiinnostaa nähdä onko näistä mitään iloa?

Nyt haluaisin kuulla teidän vinkit hiusten ja ihon hyvinvointiin! Instagramin puolella tulikin jo hehkutusta kookosöljyn ja luonnonkosmetiikan puolesta. Paljastakaa salaisuutenne heti ;)! Olisi myös kiva kuulla kokemuksia erilaisista kollageeni valmisteista, onko niistä ollut hyötyä?

 

emmakaisa

4 vastausta artikkeliin “Minusta(kin) tulee vanha ja ryppyinen – aika laittaa siis iho-asiat kuntoon.”

 1. Ruokavalio on isossa osassa sekä hiusten, että ihon kuntoa. Monipuolisesti terveellistä ruokaa, riittävästi proteiineja ja rasvoja. Paljon vettä.
  Lepo ja stressittömyys vaikuttaa isosti myös. Ihonhoidossa suosittelen ehdottomasti luonnonkosmetiikkaa ja helpoimmalla pääset kun kuuntelet vaan kaikki Katja Kokon vinkit, trust me! 😀 Kasvovedellä läträys, kunnon tuotteet ja gua sha- kamman avulla tehtävä hieronta toimii.
  Hiustenhoidossa lisäravinteina ehdottomasti optimsm ja biotiini. Vältä kaikenlaista hiustenkäsittelyä ja pidennä pesuväliä. Älä harjaa tai vanuta märkää tukkaa pyyhkeellä. Kuivaa tehokkaalla föönillä, mutta viileällä asetuksella. Märkä pitkä tukka venyy ihan omastakin painostaan, joten föönaus on parempi vaihtoehto kuin itsekseen kuivattelu.
  Hiusharjaksi kunnon luonnonharjas ja ainakin TangleTeezer pannaan.

  • Tietäen sun aivan mielettömän upeat hiukset ja ihon, voisin sanoa että nää vinkit toimii varmasti 🙂

  • Awww, kiitos 😍
   Mun ihon suhteen iso kiitos kuuluu oikeasti myös meikille 😉 lipsuminen hoitorutiineista näkyy mun ihossa todella nopeasti, mulla ei todellakaan oo mitenkään erityisen hyvä iho luonnostaan.
   Jos kaipaat lisää tai tarkempia vinkkejä, niin saa laittaa viestiä ☺️

 2. Awww, kiitos 😍
  Mun ihon suhteen iso kiitos kuuluu oikeasti myös meikille 😉 lipsuminen hoitorutiineista näkyy mun ihossa todella nopeasti, mulla ei todellakaan oo mitenkään erityisen hyvä iho luonnostaan.
  Jos kaipaat lisää tai tarkempia vinkkejä, niin saa laittaa viestiä ☺️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 6
Tykkää jutusta