Kirje meidän päiväkodin henkilökunnalle

Luin eilen lehdestä teidän palkkakuopastanne. Luin, että joku on ihmetellyt miten lastentarhanopettajan koulutus on amk- tasoinen kun kyse on kuitenkin vain kuravaatteiden pukemisesta? Minä taas ihmettelen, miten vähän teille (yleistän nyt tämän koko henkilökuntaan) maksetaan, sillä se työ, mitä te teette minun lapseni eteen on arvokkaampaa kuin oikeastaan mikään mitä minä tällä hetkellä tiedän.

Viimeisen kymmenen kuukauden aikana minun lapseni on oppinut teidän nimenne. Jo lauantai- aamuna hän kysyy milloin mennään ”Eijaa tattoo”. Joka päivän jälkeen hän kertoo kenen kanssa on leikkinyt ja selvästi ikävöi päiväkodin omia hoitajia kun on pidempään kotona.

E on oppinut luottamaan teihin ja minä myös. Kun aamulla eron hetkellä tulee itku(enkä puhu nyt vain itsestäni ;)), te saatte hetkessä hänet tyyntymään. Minä luotan, että teillä on sylissä tilaa sille hetkelle, jolloin meidän pikkuinen sitä tarvitsee.

Te joudutte päivästä toiseen kestämään kiukuttelua moninkertaisen määrän ja vielä te jaksatte vitsailla kun pitkän päivän jälkeen tulen lastani hakemaan.

Päivä toisensa jälkeen jaksatte keksiä mielekästä tekemistä, olen itsekin välillä ihan äimänä mistä teidän ideoita oikein riittää- ei minulla ole tuollaisia takataskussani.

Taidatte omata maailman parhaan vastustuskyvyn, sillä aina te olette paikalla vaikka siellä jylläisi minkä maailman sikarutto.

Ja niin te olette valmiita joustamaan kun meidän perheen arki muuttuu lennossa, tai siltä se ainakin minusta tuntuu.

Ihailen suuresti tapaan kohdata lapsemme yksilönä, näette hänessä piirteitä jota jopa me emme ole aina nähneet ja on ihana huomata, että otatte huomioon juurikin ne asiat arjessa, jossa mini kaipaa turvallista aikuista.

Te puhutte suoraan ja rakentavasti, jaksatte antaa tukea vaikka voisin kuvitella etten ole ainoa joka sitä on välillä vailla.

Kaikin puolin te olette ne ihmiset jonka vastuulle jätän lapsemme viitenä päivänä seitsemästä. Luotan teihin lapsemme hoidossa täysin ja minusta mikään maailman summa ei korvaa sitä vastuuta jonka kannatte huolehtiessanne noista pienistä elämänaluista. Olette lapsemme elämässä korvaamattomia ihmisiä ja kauhulla jo mietin kahden teidän eläköitymistä. Olette minulle äitinä korvaamattoman tärkeitä, sillä ilman teitä meidän arkemme ei olisi mahdollinen. Tai olisi, mutta ei tällaisena kuin nyt.

Kiitos kun olette ja kiitos, että jaksatte tehdä sitä työtä mitä teette. Ei sen arvoa voi rahalla mitata!

emmakaisa

6 vastausta artikkeliin “Kirje meidän päiväkodin henkilökunnalle”

  1. Maailman ihanin kirjoitus <3 Samaa mieltä kaikesta, onneksi meilläkin on mahtava päiväkotipaikka! Se arvostus pitäisi vielä näkyä palkassakin, mitenköhän tämän asian saisi muutettua? Kyynel silmässä luin tätä. Hauskaa päivää!

  2. Hei Emma. Kiitos tästä kirjoituksesta ja ”äidin silmin” -palautteesta meille päiväkodeissa työskenteleville. Itse lastentarhanopettajana vuosia työtä tehneenä (paljon nähneenä); ja kolmen lapsen äitinä; alkoi hymyilyttänään. Teen työtäni edelleen suuri kipinä sydämessä ja sillä ajatuksella; että nämä pikkuihmiset ovat vasta elämänsä alussa; he ansaitsevat parasta.

    • ymmärrä kyllä sun pointin täysin, kivaa kevättä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 78
Tykkää jutusta