Itsevarmuus pukee sinua.

Viikonlopun aikana portaalimme on kohahtanut. Meidän yhteishenkemme ja tapamme kohdella muita on kyseenalaistettu ja ymmärrettävästi tämä on aiheuttanut tunteita meissä kaikissa. Asiasta on kirjoiteltu ja hiljalleen kommenttibokseihin on tullutkin suuntaan ja toiseen kommentteja, joista osassa hyvin kärjistetystikin puututaan blogiportaalin sisältöön. Onhan sen totta, kirjoitetaan portaalissa nimeltä Fitfashion, joku saattaa vielä erehtyä, että se on fitnesportaali. Ehkä olisi aika katsoa uusien lasien läpi tätä meidän hommaa. Itse sanoisin meidän porukan kirjoittavan hyvinvoinnista sen kaikissa olomuodoissa. On aktiivista liikkujaa, äitiä,isää, muodin edelläkävijää, miestä naista, pariskuntaa ja vaikka mitä. Me kirjoitetaan kaikki niistä asioista jotka meidän elämää koskettaa ja mikä saa meidät voimaan hyvin… Nimestä viis, sekö meidät määrittelee?

Mutta asiaan…

Olen viimeviikon töissä pohtinut paljon itsetuntoasioita. On jännää huomata miten erilaisista asioista ihmiset koostavat oman itsetuntonsa pilarit ja mikä on kenenkin ”hyvän itsetunnon mittari”- mitä lie tämä sitten oikeasti ikinä tarkoittaakaan. Olen muutamien asiakastapaamisten myötä alkanut pohtia myös omaa itsetuntoani ja sitä mikä siitä määrittää hyvä ja mikä taas tekee minua epävarmemmaksi?

Paljonhan sitä puhutaan, että hyvä itsetunto näkyy ulospäin ja itsevarmat ihmiset ovat seksikkäitä. Kai tällä ajatuksella olen koittanut vetää tätä itsevarmuutta päälle ja miettiä, että jos en kanna itseäni tyylillä niin sitten en voi olla hyvä. Pääsääntöisestihän jo siinäkohtaa kun miettii oman itsetunnon määritelmän ulkoapäin menee suhteellisen metsään. Koen kuitenkin 85% ajasta omaavani hyvän itsetunnon, niin mikä minun itsetuntooni sitten vaikuttaa positiivisesti?

Itsetunto rakentuu meillä sisältäkäsin. Valitettavasti tämän päivän some on tehnyt monen elämässä ulkoisista puitteista sisäistä parempaa. Kuitenkin kun tässäkin kuuntelen ihmisiä päivästä toiseen, niin aika harvoin esiin tulee, että ”jos mulla olisi kapea vyötärö ja d-kupin rinnat niin silloin olisin itsevarma!”. Sen sijaan kuulen, että ”jos luottaisin omiin valintoihin” tai ”saisin enemmän aikaan”, silloin olisin itsevarmempi. Ne on aika pieniä juttuja monen korvaan ja silti meillä on täällä suuri joukko ihmisiä, jotka esimerkiksi pitävät toivetta tasavertaisesta parisuhteesta itsekkäänä ajatuksena, joka ei heille kuulu.

Itsevarmuus, ainakin omalla kohdalla, se on jotain niin paljon syvempää ja syvemmältä tuotettua kuin mitä olen koskaan koittanut päälle liimata. Ehkä se on ikä joka on opettanut, että kyllä itsevarmuus on seksikästä, mutta se ei ole sitä ulkoapäin nähtävää. Se on sitä, että uskaltaa luottaa omaan juttuunsa ja intuitioon, luottoa omiin valintoihin, mutta myös tiettyjä mahdollisuuksia tehdä elämässä niitä asioita joista nauttii.

Näissä ajatuksissa uuteen viikkoon!

Lopuksi haluan kiittää meidän työyhteisöä ff:llä. Aina jaksan kertoa miten meillä on kiva tehdä duunia ja vastoinkäymiset meitä varmasti vain tekee vahvemmaksi, olen etuoikeutettu saadessani tehdä töitä tässä porukassa<3

 

emmakaisa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta