Näin Cross Training on muuttanut elämäni…

”Jos minusta ei kuulu mitään, makaan Hyväntuulen kuntoklubin CT-salin lattialla, hakekaa sieltä”- totesin kun olin viime marraskuussa lähdössä kokeilemaan elämäni ensimmäistä CT- tuntia. En ollut synnytyksen jälkeen tehnyt vielä mitään niin intensiivistä ja aidosti pelkäsin miten minun kävisi?

Tunti oli rankka, mutta ei liian rankka. Minun sykkeeni huitelivat luonnollisesti pilvissä, happi meinasi loppua ja valuin hikeä. Oloni oli kuitenkin tunnin jälkeen erilainen kuin pitkään aikaan. Muistan miten rakastin Henkan TFW- tunteja Tampereella. Nyt tajusin, että fiilis on juuri se sama kuin hurrikaanin jälkeen. Kaikkensa antanut, mutta samalla niin voittamaton – tätä minä olin ikävöinyt.  Olin ajatellut, että minulla ei olisi varaa nostaa salikortin hintaa enää yhtään. Sitten mietin, että 10€ lisää, yksi lounas vähemmän, selviän tästä kyllä. Se taisi olla seuraava päivä kun kävin sanomassa, että veloittakaa CT tunnit ja ilmoittauduin starttiin.

Kirjoitin tammikuussa liikunnan tuomasta hyvästä fiiliksestä täällä. (Pitääkin käydä kehonkoostumusmittauksessa pian uudelleen). Eilen illalla juoksulenkillä painoin välillä silmät kiinni tuulta vasten ja mietin, rakastan kaikkea tässäkin, tässä ja nyt. Enpä ilman Ct:tä olisi nimittäin silläkään lenkillä ainakaan juosten käynyt. Mitä sitten on muka muuttunut?

 • Peruskuntoni on noussut kohisten. Tosiaan sitä huomasi jaksavansa juosta kevyesti 6km, vaikka edellisestä juoksulenkistä on puolivuotta. Polvistani ja lonkistani se ei kyllä ole vahvempia tehnyt, joka paikkaa kolottaa kuten aina juoksun jälkeen.
 • Olen hyväksynyt sen, että laatu korvaa määrän. Voimatasot ja kestävyys ovat pysyneet ennallaan, vaikka kesän kiireissä treenikertoja saattaa tulla viikossa välillä jopa vain kaksi. Koitan aina miettiä silloin, että käyn joko kyykky+ mix tunnilla tai kahdella mix tunnilla niin saan varmiten koko kropan treenattua.
 • Voimatasoni ovat nousseet aivan ennenkuulumattomalla tavalla ja nimenomaan sellaisissa lihasryhmissä joissa en olisi niin ikinä uskonut tapahtuvan. Esimerkkinä vaikka lattiapenkki, ennen nostin ylös 20kg tangon, nyt saan ylös 35kg tavaraa, se on minulle tosi paljon sillä rinta on ollut aina minun heikoin kohtani.
 • Olen oppinut haastamaan itseäni. Huomaan, että nykyään yksintreenatessakin saatan ylittää itseni useammin. Tajuan, että pystyn/jaksan/kykenen ja sekös se tuokin niitä maailman parhaita fiiliksiä.
 • Tekniikkani on parantunut, sillä teen suurimman osan treeneistäni valvovan silmän alla.
 • Olen syönyt koko kevään hyvin pitkälti mitä sattuu, mutta olen silti pysynyt siistissä kunnossa ja voisin ehkä jopa sanoa olevani elämäni parhaassa kunnossa tällä hetkellä.
 • Treeneihin menoa odottaa. Vaikka välillä aikataulut on hyvin haastavia, koitan edes kerran viikossa päästä CT- tunnille, välillä täytyy vaan tyytyä perustreeniin.
 • Tunneilla alkaa nähdä treenikavereita jotka käyvät samoilla tunneilla. On kivaa kun ei tarvitse puurtaa yksin.

Cross Trainingista löytyy enemmän tietoa TÄÄLTÄ.

Allekirjoitan edelleen tammikuussa sanomani; olen löytänyt oman lajini. Vaikka minusta ei ikinä mitään voimannostajaa saada ja omat ”romuni” harteilla ovat pääsääntöisesti porukan pienimmät, on se juuri se juttu mikä tekee noista tunneista niin kivoja. Oli sinun tasosi mikä vaan, pystyt kyllä osallistua kuhan tekniikka on kunnossa. Sinä itse määrittelet sen mikä on sinun tasosi ja etenet sen mukaan, olet itse itsesi haastaja (vaikka kyllä se ryhmän painekin välillä kivasti motivoi)!

 

 

emmakaisa

4 vastausta artikkeliin “Näin Cross Training on muuttanut elämäni…”

  • No mä en ole ikinä itse crossfitissa käynyt, tähän olis varmaan meidän ohjaaja Aki paras vastaamaan kun hänellä on kokemusta molemmista. Mun näkemyksen (huom. siis minun näkemys ei faktatieto) mukaan tämä on toiminnallisempaa ja treenit koostuu tosi erilailla kun mitä crossfitin puolella. Toki meilläkin on näitä amrappeja ym. mutta tosi paljon hyödynnetään sitten omaa kehonpainoa ja tehdään siis ihan perusjuttuja. Taidan pyytää tähän ihan asiantuntijan vastauksen:D

 1. Hmmm, oispa kiva kun kehtaisi käydä salilla tai ryhmäliikunta tunneilla. Tulee vain käveltyä satunnaisesti. Ehkä sitten 32 vuoden päästä kun pääsee eläkeläisvuorolla :”D

  • Mikä sinua estää käymästä, miksi et kehtaa? 🙂 Kävelykin on hyvä harrastus, mutta ikävää jos koet ettet voi salille mennä vaikka haluaisit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 7
Tykkää jutusta