Jos en tietäisi, niin luulisin olevani raskaana.

IMG_6077

Ensimmäiseksi on pakko kiittää kokemuksista joita te lukijat jaoitte imetyspostauksen kommenteissa. Kiitos myös positiivisista kommenteista ja kannustuksesta – pelkäsin negatiivista kommentointia tulevan paljon enemmän kun mitä sitä lopulta sitten tuli!


Minulla taitaa olla meneillään joku hormonitoiminnan muutoskausi kun tuntuu ihan samalta kuin vuosi sitten tähän aikaan. Olo on väsynyt ja turpea. Olisi varmaan pikkuhiljaa aika keskittyä hieman omaankin hyvinvointiin, sillä tämä kesä on todellakin ollut hyvin huoletonta aikaa. En jaksaisi ruveta stressailemaan mistään, mutta huomaan minun huolettomuuteni olevan hyvin haitallista hyvinvoinnilleni. Ihan ensimmäisenä aloitan vesitalkoot, sillä synnytyksen jälkeen vedenjuontini loppui kuin seinään ja edes imettäessä en juonut tarpeeksi vettä. Jo vedenjuonnin riittämättömyys voi yksinään aiheuttaa tämän väsymyksen.

Nyt näen selvästi miten äideillä voi oma hyvinvointi unohtua lapsen myötä, sillä olen hieman päästänyt itseni rappiolle. Liikkumattomuus ja epäsäännölliset elämäntavat todellakin tekevät tehtävänsä. Tällä hetkellä tilanne on kyllä se, että minua ei voisi vähempää kiinnostaa salitreeni ja lenkkeily pojan kanssa on pikemminkin kahvakuulakävelyä, sillä poika viihtyy edelleen huonosti vaunuissa. Pakko kyllä sanoa, että nyt tällä viikolla on tapahtunut jotain ja hän on nukkunut 2/3 päiväunista vaunuissa, joten toivoa on!

IMG_6071

Noh, eiköhän tämä ole vain ohimenevä vaihe ja pian energiaa riittää muuhunkin kuin pojan kanssa leikkimiseen! Fakta on myös se, että kun jumppaa koko päivän pojan kanssa, joka painaa jo varmasti lähemmäs 9kg (ehkä?), niin illalla pelkkä ajatuskin painojen nostelusta puistattaa, sillä kroppa on ihan loppu. Haaveilen hieman tfw- treenien aloittamisesta, mutta saa nyt nähdä mitä tässä jaksaa ja mitä ei. En jaksa ottaa mitää stressiä, vaikka kaipaan kyllä säännöllistä liikuntaa. Mielessä on myös vauvajumppa ja vauvauinti.. Millaisia kokemuksia teillä on vauvauinnista?

Minua jännittää ihan älyttömästi huominen neuvola, vaikka mitä siellä nyt olisi? Poikaa tuntuu kiinnostavan kaikki muu, paitsi iänmukaiset ”temput” ja snäppiäni seuraavat ovat saattaneet nähdä, että hän mm. seisoo tukea vasten.. Alkaisi nyt ensin kääntymään lattialla. Kirjoittelen kuitenkin pidemmin huomisesta neuvolasta ja Emilin 4kk kuulumisista vielä tällä viikolla. Luojan kiitos tässä kuussa ei tule yhtään rokotetta, edellisistä kärsittiin melkein neljä päivää – vaikka äkkiä siitäkin lopulta selvittiin. Vauvan kanssa kun on tuo aika alkaa aina madella kun tilanne on päällä.

Mitäs teille siellä kuuluu? 

IMG_6081

 

 

 

 

Vääränlainen äiti?

Minusta jokaisen naisen vartalo ja se, mitä sillä tekee on todellakin jokaisen naisen oma henkilökohtainen asia. Se, että omat valinnat tuo julkiseksi, asettaa tietenkin jokaisen vastuuseen ottaa kritiikkiä vastaan, mutta uskon, että erilaisuus on rikkaus jokaisessa asiassa. Meitä on niin monta peilistä itseään tuijottajaa kuin on ihmistäkin.

Naisen vartalo on luotu synnyttämään – jos ei olisi, niin kyllä meillä Timo hikoilisi parasta aikaa vatsa pystyssä etsien makuuasentoa sängystä. Äitiyden rooli on meille jo biologian myötä annettu ja sanovathan ne jotkut, että miehetkin tuijottavat takapuoliamme vain, koska luonto on heidät luonut tarkkailemaan, että kenellä on paras synnyttäjän lantio.. Uskoo kuka haluaa.

hki_Fotor

Moderni nainen on kuitenkin tietoinen omasta vartalostaan ja on huomannut, että pienellä työllä siitä voi kehittää sellaisen, joka omaa silmää miellyttää ja on myös älyttömän kätevää kun treenatun vartalon liikuttaminen on todella paljon helpompaa kuin sen treenaamattoman – ainakin minun mielestäni. Hyvinvoiva, virkeä ja liikunnallinen ihminen nukkuu uniaikansa hyvin ja jaksaa päivät pitkät puuhailla – silloinkin kun ne unet ovat jääneet vähemmälle.

Samaan aikaan nykypäivän nainen tiedostaa myös oikeuden olla itselleen armollinen, sekä näyttää juuri siltä kuin itse haluaa – oli se sitten atleettinen tai ei. Nykypäivän nainen osaa arvostaa myös sitä kotona vietettyä aikaa ja päiväunia. Kaikkeen ei tarvitsekkaan enää venyä!

Nykypäivänä naiseuden ympärillä on paljon keskustelua, paineita ja myös paineettomuutta. Samalla kun näemme miten naiset palautuvat ennätystahdilla raskaudesta, on meillä myöskin kasvava joukko naisia, jotka ylpeänä kantavat vartalonsa, jota muokataan lapsen ehdoilla. Oman vartalon aika tulee vasta kun lapsi sen sallii. Onko näistä vaihtoehdoista jompikumpi sitten parempi kuin toinen?

Minun mielestäni ei.

Minun oma naiseuteni on hyvin paljon kiinni siitä, millaiseksi itseni tunnen ja vartaloni koen. Voin hyvin kun saan liikkua ja syödä terveellisesti. Äitiys asettaa tietyt haasteet aluksi ainakin yksin liikkumiselle, mutta lapsen kanssa vain taivas on rajana. En näe itseäni kotiin vetäytyvänä äitinä, enkä usko, että en olisi enää kiinnostunut omasta vartalostani, tai sen muokkaamisesta pojan synnyttyä. Ja silti tulen antamaan pojallemme 150% itsestäni.

Liikkumaton väsynyt minä olisi paljon itsekkäämpi, kuin liikkuva ja pirteä minä. Kun vartaloni ja mieleni voi hyvin, olen skarpimpi ja läsnä. Ihan samalla tavalla, kuin äiti, joka on fyysisesti siinä lapsen luona koko ajan jättämättä lasta hetkeksikään silmistään, minä annan itsestäni paljon enemmän, kun saan sen pienen hetken itseäni varten, edes muutaman kerran viikossa.

Minusta on yhtä turhanpäiväistä lähteä tuomitsemaan sitä kotiin jäävää äitiä liikkumattomuudesta, kuin tulla sanomaan yksin liikkuvalle äidille, että hänen pitäisi priorisoida. Vaikka vanhemmuus muuttaa ihmistä, ei se minuus ja ne vanhat harrastukset, sekä mielenkiinnonkohteet muutu kuitenkaan, tai ei ainakaan minun kohdallani ole vielä muuttuneet. Miksi en olisi kiinnostunut enää liikunnasta synnytyksen jälkeen? Harva virkkaustakaan rakastava lakkaa virkkaamasta iltaisin lapsen synnyttyä? Kuinka moni todellinen ruoan rakastaja ja kulinaristi alkaa vihata pitkiä menuita kun lapsi on synytynyt? Pikemminkin niitä vain osaa arvostaa vielä enemmän, kun mikään ei ole enää täysin itsestään selvyys.

Jokainen vanhempi on omanlaisensa ja minusta on hienoa, että blogimaailmastakin löytyy niitä erilaisia ja omaa juttuaan tekeviä vanhempia, joista jokainen voi löytää esimerkin itselleen. Se mitä en voi mitenkään ymmärtää, on se, että minä tietyn elämäntyylin omaavana kertoisin sinulle, että olet nyt äiti ihan väärin ja vääränlainen lapsellesi – jokainen kun on äiti omalla tavallaan.. Vai olenko nyt ihan väärässä?

hki2_Fotor

kuvat:Mirva/ mirvaannamarian.lily.fi