Mistä koostuu hyvinvointini nykyään?

hyvinvointi

Lueskelin vuodentakaisia postauksiani ja mietin, miten naivi olen silloin ollut. Elin hyvin minäkeskeistä elämää ja suurin huolenaiheeni oli rasvaprosenttini tulevien häitteni lisäksi. Olen ehdottomasti sitä mieltä, että tällainen elämänvaihe on todella fine ja kuuluu siihen sinkkuvuosi-kategoriaan, että joskus se on elettävä. Onneksi tulee aikaa jolloin siitä vatsalihasvaiheestakin mennään eteenpäin.

Puhuin vuosi sitten paljon hyvinvoinnista ja siitä, miten se tulee liikunnasta ravinnosta. Voin ihan rehellisesti sanoa, että minun hyvinvointini ei ole todellakaan kiinni päivittäisestä parsa-annoksesta, mutta silloin se tuntui oikealta.

Eihän siinä mitään! Näin jälkikäteen kun katson kuvia, olin ihan jäätävässä tikissä – elämäni kunnossa, mutta eihän sitä silloin nähnyt. Olinko onnellisempi kun nyt? En. Nyt kun elämäntilanteen muututtua tietyt asiat eivät ole enää itsestäänselvyyksiä, sitä alkaa ajatella hyvinvointia ihan eri tavalla. Oikeastaan niitä juttuja, jotka vaikuttavat omaan hyvinvointiin alkaa pitää luksuksena ja pienetkin asiat alkavat tuottaa iloa. vauva-arki

Kuvat: Katri (Fit you too)

MINUN HYVINVOINTINI ON NYKYÄÄN:

  • Hyvin nukuttu yö, joka ei todellakaan ole enää se 22-09 välillä nukuttu yhtäjaksoinen yö. Se on yli kolme tuntia yhtäjaksoista unta ja muutamat pätkät päälle. Se on aamu-unet seitsemän jälkeen.
  • Rauhassa juotu aamukahvi, aamupala on jo todellista luksusta.
  • Hetki aikaa saunassa, ilman kiirettä.
  • Mahdollisuus päästä liikkumaan vauvan kanssa ja ilman vauvaa, mutta ylipäätään mahdollisuus liikkua, sillä raskaus teki pelkästä kävelystä todella epämiellyttävää.
  • Ne pienet hetket itselle, kun pääsee kampaajalle yksinään tai saa kaydä ruokakaupassa rauhassa.
  • Oma terveys, sillä yhden oksennustaudin vauvan kanssa kokeneena sitä tajuaa, että sairastaminenkaan ei ole enää niinkuin ennen. Oma lapsi on hoidettava niinkuin ennenkin, vaikka sitä olisi kuinka kipeä.
  • Lasillinen viiniä sohvan nurkassa kun vauva on nukkumassa.
  • Lämmin ruoka silloin kun on nälkä..

Nämä asiat todennäköisesti muuttuvat vauvan kasvaessa, mutta tällä hetkellä en voisi kuvitellakkaan eläväni ruokavalio edellä tai treeniohjelman ehdoilla, olen iloinen siitä, että minä pääsen edes lenkille. Odotan Timon lomaa myös siksi, että ihan rehellisesti tarvin sitä omaakin aikaa nyt enemmän kuin koskaan. Meillä voi koko perhe paremmin kun pääsen vähän päästelemään höyryjä välillä ilman poikaa.

Odotan myös sitä, että pääsemme Timon kanssa yhdessä ulos tuulettumaan, viettämään meidän aikaa, sillä sitä ei ole pojan syntymän jälkeen ollut vielä laisinkaan.

Elämä muuttuu ja niin mekin sen mukana.. Onneksi.

Hyviä pointteja hyvinvoinnista vauva- arjen keskellä kirjoitti myös ystäväni Iisa blogissaan TÄÄLLÄ.

äitiys