Niin katosi raskausmaha, rinnat ja hehku..

Pitää olla iloinen siitä, että kroppani palautui näinkin nopeasti ”ennalleen”. Ennallaan on toki aika suhteellinen käsite kun miettii millaisen myllyn läpi vartaloni on mennyt vuoden aikana. Oikeastaan nyt kuukautisteni loputtua tuntuu, että viimeinenkin turvotus on tiessään ja omituiset kivut ovat loppuneet. Sitä se lääkärikin silloin sanoi, että limakalvot tarvitsee ne kuukautiset toimiakseen normaalisti. Vaikka kroppa toimii suhteellisen normaalisti ja alkaa näyttää tutulta, on olo todellakin jotain aivan muuta kuin normaali.

raskaudenjalkeeniho

 

Raskausaika ei ollut todellakaan mitään minun elämäni parasta aikaa. Tunsin kuitenkin jollain omituisella tavalla itseni todella naiselliseksi. Minun ihoni ei ikinä ole ollut niin hyvässä kunnossa kuin silloin, hiukseni kasvoivat ja minulla oli ensimmäistä kertaa elämäni aikana rinnat. Vielä imettäessä tämä sama hehku kesti ja minulla oli hyvä, todella hyvä fiilis itsestäni… Sitten neljän kuukauden kohdalla se alkoi. Ensin alkoi tippua hiuksia joita tippuu edelleen niin paljon, että joudun imuroimaan päivittäin ettei poika tukehdu lattialla pyörivään karvamattoon. Sitten alkoi kukkia iho ja nyt myös rintani ovat pienentyneet niin pieniksi, että A- kuppi on minulle liian suuri.

img_7218

Ihan rehellisesti sanottuna minä yhtenä iltana itkin. Aivan kun minulta vietäisiin oma naiseuteni pala palalta taas pois. Ymmärrän, että tämä kaikki liittyy hormoneihin ja estrogeeni on tiukassa tässä vaiheessa raskauden jälkeen, mutta on hurjaa millainen syöksylasku alkaa synnytyksen jälkeen. Hyväksyn nämä kaikki asiat väliaikaisena pahana ja nykytuotteilla saa huijattua kyllä kaiken piiloon.

Se henkinen naiseus olisi vain kiva saada takaisin, sillä niin paljon kuin se vaikuttaa minuun se vaikuttaa myös meidän parisuhteeseemme. Ei kukaan jaksa katsoa loputtomiin sohvannurkassa itsesäälissä rypevää kaljuuntuvaa finninaamaista mörköä, joka kaiken päälle juokseen karkuun pienimmästäkin hellyydenosoituksesta peläten, että kohta joutuu antamaan vastarakkautta… Olen puhunut tästä aiheesta muidenkin synnyttäneiden kanssa ja ongelma tuntuu olevan hyvin yleinen, siitä vain ei puhuta ehkä niin paljon kuin pitäisi.

MUTTA ei anneta tämän latistaa hyvää fiilistä, se on nyt vaan pakko hyväksyä tilanne ja näillä mennään. Haluan kuitenkin sanoa, että jos siellä nyt joku tuntee itsensä puberteetti- ikäiseksi teinimonsteriksi tunnetiloineen ja ulkomuotoineen, niin kuule samassa veneessä ollaan! Tissit tästä tuskin kasvaa ilman rahallista apua, mutta muuten kaikki korjaantuu aikanaan. Luulisin, että kun Emil täyttää vuoden alkaa tämä hormonimyrsky hiljalleen olla laantunut.

raskauden-jalkeen

Jos huomenna sitten ne Emilin neuvola kuulumiset…

Vertailussa itseruskettavat x 2

_MG_0881

Olen ollut jo pitkään St. Moriz:in uskollinen käyttäjä ja vannon sen nimeen varmaan ikuisesti(kerron tuotteesta enemmän täällä). Tässä taannoin tein kuitenkin kohtalokkaan syrjähypyn ja ostin Loreal:in suihkutettavaa itseruskettavaa kaupasta, kun oli pienoinen paniikkitilanne. Aamulla herätessäni minulla oli ruskeat seepran raidat jaloissa ja minihame illan vaatetuksena. No ei auttanut kun painella Tallinnan stockmannille ostamaan ensimmäinen instant- ruskettava ja koittaa peitellä jälkiä..

Laitoin housut illalla jalkaan. End of story.

Tämän pienoisen episodin jälkeen totesin, että tämä ei tule toistumaan. Ymmärrän nyt vielä entistä paremmin, miksi hyvissä itseruskettavissa on opasteväri auttamassa levitystä.

Koska en nähtävästi tapahtuneesta mitään oppinut, päätin tilata netistä itselleni kokeiluun ainakin minulle uutta For all my eternity- väriä. Tulos on loistava, mutta harmittaa, että en tilannut normaalia pulloa, vaan suihkepullon. Se on todella hankala käyttää. Tässä kuitenkin tämän uuden tulokkaan plussat:

  • Hyvä, hieman mantelimainen tuoksu.
  • Kaunis väri seuraavana päivänä.
  • Ei sotke lakanoita.
  • Luonnollinen lopputulos.

Miinukset:

  • Suihkepullo on hankala; väri on niin löysää, että suihkuttaessa tarvisi olla ehdottomasti levitykseen tarkoitettu kinnas, itse kun tykkään käyttää ihan perus kumihanskoja.
  • Ei tahdo levittyä tasaisesti ja pienestäkin valumasta meinaa jäädä jälki, ei siis ensikertalaisille,
  • Kallis hinta.

Tykkään tästä tuotteesta, mutta tosiaan, taidan pitäytyä kuitenkin vanhassa, tutussa ja turvallisessa St. Moriz;issa, sillä siinä on hinta kyllä kohdallaan! Vähän tekisi mieli kokeilla vielä Vita Liberataa, mutta mitä sitä hyvää vaihtamaan.. Vai mitä ;)?

_MG_0883

Kivaa viikonloppua <3  ps. seikkailujani voi taas seurailla reaaliajassa instagramin puolella, sieltä minut löytää nimellä emmakaisa_