Jos lapsesi ei saisikaan lahjoja?

Minun piti tehdä teille tänään postaus jossa kerron kaikki parhaat joululahjavinkit ale- koodeineen ja linkkeineen… Sitten illalla aloin paketoida meidän joululahjojamme, sillä vietämme Timon ja Emilin kanssa tänään pikkujouluja. Siinä pakettikaaoksessa minulle tuli tosi epämukava olo.

Emilin syntymä on avannut minun silmiäni asioille, joita en ole oikein ennen osannut ajatella. Tai varmaan jollain tasolla olen niitä ajatellutkin, mutta ne eivät ole oikein koskaan minua koskettaneet, nimittäin toisten lapsien hyvinvointi. Mietin, että ollaan oikeasti tosi etuoikeutettuja tilanteessamme ja meidän kuitenkin hyvin tavallinen elämämme ei todellakaan jokaiselle samanlainen itsestäänselvyys.

En nyt halua kuulostaa mitenkään tekopyhältä mutta.. Se nyt vaan on ihan raaka fakta, että jos minä olisin siinä tilanteessa, että en voisi tarjota lapselleni parasta mahdollista, niin kyllä minua ahdistaisi, joulu on kuitenkin ennen kaikkea lasten juhla. Onhan se totta, että joulu on niin paljon muutakin kuin ne lahjat, mutta minusta tuokin on helppo sanoa silloin kun ne niiden lahjojen hankinta on valinta kysymys.

Luin koko illan arki- apurin facebook- sivuilta avunpyyntöjä miettien, että olisiko joku jota voisin auttaa. Päädyin lopulta ottamaan yhteyttä Tampereen Hope- järjestöön. Olen joskus ollut Unicefin kuukausilahjoittajana, mutta minä henkilökohtaisesti autan nyt mielummin Suomalaisia lapsiperheitä ja etenkin niitä lapsia, kun avun tarve on täälläkin suuri!

Blogiyhteistöiden ja harhaostosten vuoksi minulla lojuu kaapissa jos jonkinlaista purnukkaa ja purkkia, sekä avaamatonta kosmetiikkaa… Päätin, että katson kaikesta (myös vaatteista) ne uudet ja parhaat päältä ja kiikutan ne Hopelle siinä toivossa, että jollekin niistä olisi iloa. Paljon kuulemma etenkin tytöt kaipaavat kosmetiikkatuotteita. Minulla saattaa myöskin olla jokunen vaate vielä hintalappuineen kaapissa.

Muistan itse ala- aste ajoilta, miten tärkeää oli olla ”yhdenvertainen” kuin muut. Silloin kyse oli lähinnä siitä, että minulla ei ollut mustia trumpettihousuja ja kun sellaiset sain pitikin jo olla mustat reisitaskuhousut… Aina oli jotain väärää päällä. Nyt kun mietin tätä päivää ja sitä paljon uuden merkkituotteet maksavat jo vauvoilla, olen ihan kauhusta kankea.

Auttaminen ei todellakaan vaadi mitään suuria tekoja tai ostoksia, vaan jo esimerkiksi muutama uusi hygieniatuote voi olla paketissa mitä parhain lahja. Lapset tarvitsevat myös leluja, ja niitä kuulemma vanhemmat ovat myös hyväkuntoisina käytettyinä ottaneet vastaan. Hope- järjestön nettisivuilta voit tarkistaa oman kaupunkisi pisteet ja jos sellaista ei löydy, niin pienellä rahalahjoituksellakin voi tätä järjestöä tukea. Hopella vastataan myös facebook- viesteihin nähtävästi todella nopeasti, joten jos mietityttää niin kysykää!

Myös ensi ja turvakodit auttavat paljon vähävaraisempia perheitä ja toimivat Suomessa monella paikkakunnalla joten heiltäkin kannattaa tiedustella mahdollista avun tarvetta jos Hope:n toimipistettä ei kotikaupungistasi löydy.

Ja jos nyt mietit, että viitsiskö vai eikö viitsis, niin mietippä itse miltä tuntuisi jos lapsesi ei saisi jouluna lahjoja…

img_8414