Konkreettisia tavotteita tälle keväälle ja onnellisuutta tiistai-aamuun.

Minä olen innoissani, olen niin innoissani, että pian halkean. Syksyn hormonivyöry alkaa pikkuhiljaa olla selätetty ja tunnen olevani taas elossa. Minä tunnen olevani minä, minä isolla M:llä. Olen löytänyt taas sen liikunnan ilon, halun voida hyvin ja voi luoja miten tämä tuntuukaan hyvältä!

Paljon iloa minulle tuo myös rohkeus ottaa askel tuntemattomaan. Olen nyt tilanteessa, jossa minulla ei ole työrintamalla mitään menetettävää. Minulla ei ole mitään varmaa, joten nyt jos koskaan on se hetki kun niistä unelmista tehdään totta. Olen saanut alulle nyt kaksi asiaa, joista kumpaakaan en ensin uskaltanut sanoa ääneen, mutta kun sanoin, alkoi ihmeitä tapahtua ja yht’ äkkiä olen keskellä tilannetta, jossa asiat vaan rullaa eteenpäin. Tämä on nyt minun elämäni elokuvassa se kohta kun hyvä musiikki soi taustalla ja asiat menee niinkuin niiden kuuluukin.

Olen niin onnellinen ja innoissani, että pian pakahdun! Tämä ei sovi tähän Suomalaiseen kaamokseen, ei sitten ollenkaan…

Haluan sanoa nyt sinulle tähän tiistai- aamuun, että uskalla. Jos sinulla on ihan päätön ajatus, niin sano se ääneen. Sinua saattaa vastapäätä istua se toinen hullu joka onkin ihan yhtä innoissaan just siitä mitä sinä sanot. Jaa sinun ajatuksia ja anna niiden kasvaa. Ota riskejä ja tee unelmistasi totta. Anna hyvän kasvaa ympärilläsi ja oikeasti mieti omaa asennettasi asioihin. Ei kaikki ole ihan niin paskaa aina kun miltä se tuntuu. 

Ole, elä ja hengitä hetkessä, kun tämä elämä on välillä niin hiton siistiä. Ota vastoinkäymiset kasvun paikkana ja anna niillekin tilaa. Mieti hetki jotain hyvää siitä vähemmän kivasta ihmisestä ja ole vähemmän ihmisperse, ihan vaan vaikka tämän tiistain kunniaksi. Vaikka tänään ottaa päähän, niin huomenna on uusi päivä ja uusi alku.

Ja yksi tärkeä juttu, jonka tajusin vasta nyt…

Itsensä kadottaa niin helposti.. Voin nyt sanoa ihan omasta kokemuksesta, että kävin syksyllä tosi pohjalla. Koitin ihan kynsin ja hampain pitää kiinni itsestäni, mutta pidin kiinni niistä asioista, jotka eivät saaneet minua voimaan hyvin sillä tavalla kuin minä ennen voin. Otin oman ajan vääristä asioista, sellaisista mitkä saivat hetkeksi minut voimaan hyvin, mutta pitkällä tähtäimellä ne ovat vain ihania muistoja. Kroppa on voinut huonosti ja sen myötä myös mieli. Kyllä toki ne ihanat muistotkin minua kantavat, mutta koin tarvitsevani vanhan energiani takaisin, mieli tarvii myös vahvan kehon ympärilleen.

On ehkä liian aikaista sanoa, että olen takaisin vanhoissa tavoissani kun viikko on mennyt, mutta kummasti se mieli on taas palannut vanhoihin uomiinsa. Kaupassa ei tarvi miettiä mitä ostaa ja liikuntakin tapahtuu taas kuin itsestään. Aion nyt panostaa itseeni ja hyvinvointiini täysillä ja tällä tarkoitan sellaista kokonaisvaltaista hyvää boogieta joka näkyy ja kuuluu!

Niin ja on minulla yksi ihan konkreettinen tavoitekin tälle keväälle. Aion vetää taas maasta sen 85kg mitä vedin ennen raskautta. Nyt nousi 50kg kun perjantaina kokeilin. Tästä on hyvä aloittaa. Haluan takaisin vanhan vahvan kroppani varustettuna nyt vihdoin terveellä asenteella itseäni kohtaan. Tämä ei voi olla kuin hyvä juttu!

Super energistä ja inspiroitunutta viikonalkua sinulle!

Ja jos mikään muu ei saa mieltäsi paranemaan,niin ehkä se, että kun tämä postaus tulee ulos, olen hammaslääkärin penkissä…

collagetavoite

 

Mistä koostuu hyvinvointini nykyään?

hyvinvointi

Lueskelin vuodentakaisia postauksiani ja mietin, miten naivi olen silloin ollut. Elin hyvin minäkeskeistä elämää ja suurin huolenaiheeni oli rasvaprosenttini tulevien häitteni lisäksi. Olen ehdottomasti sitä mieltä, että tällainen elämänvaihe on todella fine ja kuuluu siihen sinkkuvuosi-kategoriaan, että joskus se on elettävä. Onneksi tulee aikaa jolloin siitä vatsalihasvaiheestakin mennään eteenpäin.

Puhuin vuosi sitten paljon hyvinvoinnista ja siitä, miten se tulee liikunnasta ravinnosta. Voin ihan rehellisesti sanoa, että minun hyvinvointini ei ole todellakaan kiinni päivittäisestä parsa-annoksesta, mutta silloin se tuntui oikealta.

Eihän siinä mitään! Näin jälkikäteen kun katson kuvia, olin ihan jäätävässä tikissä – elämäni kunnossa, mutta eihän sitä silloin nähnyt. Olinko onnellisempi kun nyt? En. Nyt kun elämäntilanteen muututtua tietyt asiat eivät ole enää itsestäänselvyyksiä, sitä alkaa ajatella hyvinvointia ihan eri tavalla. Oikeastaan niitä juttuja, jotka vaikuttavat omaan hyvinvointiin alkaa pitää luksuksena ja pienetkin asiat alkavat tuottaa iloa. vauva-arki

Kuvat: Katri (Fit you too)

MINUN HYVINVOINTINI ON NYKYÄÄN:

  • Hyvin nukuttu yö, joka ei todellakaan ole enää se 22-09 välillä nukuttu yhtäjaksoinen yö. Se on yli kolme tuntia yhtäjaksoista unta ja muutamat pätkät päälle. Se on aamu-unet seitsemän jälkeen.
  • Rauhassa juotu aamukahvi, aamupala on jo todellista luksusta.
  • Hetki aikaa saunassa, ilman kiirettä.
  • Mahdollisuus päästä liikkumaan vauvan kanssa ja ilman vauvaa, mutta ylipäätään mahdollisuus liikkua, sillä raskaus teki pelkästä kävelystä todella epämiellyttävää.
  • Ne pienet hetket itselle, kun pääsee kampaajalle yksinään tai saa kaydä ruokakaupassa rauhassa.
  • Oma terveys, sillä yhden oksennustaudin vauvan kanssa kokeneena sitä tajuaa, että sairastaminenkaan ei ole enää niinkuin ennen. Oma lapsi on hoidettava niinkuin ennenkin, vaikka sitä olisi kuinka kipeä.
  • Lasillinen viiniä sohvan nurkassa kun vauva on nukkumassa.
  • Lämmin ruoka silloin kun on nälkä..

Nämä asiat todennäköisesti muuttuvat vauvan kasvaessa, mutta tällä hetkellä en voisi kuvitellakkaan eläväni ruokavalio edellä tai treeniohjelman ehdoilla, olen iloinen siitä, että minä pääsen edes lenkille. Odotan Timon lomaa myös siksi, että ihan rehellisesti tarvin sitä omaakin aikaa nyt enemmän kuin koskaan. Meillä voi koko perhe paremmin kun pääsen vähän päästelemään höyryjä välillä ilman poikaa.

Odotan myös sitä, että pääsemme Timon kanssa yhdessä ulos tuulettumaan, viettämään meidän aikaa, sillä sitä ei ole pojan syntymän jälkeen ollut vielä laisinkaan.

Elämä muuttuu ja niin mekin sen mukana.. Onneksi.

Hyviä pointteja hyvinvoinnista vauva- arjen keskellä kirjoitti myös ystäväni Iisa blogissaan TÄÄLLÄ.

äitiys