Minusta(kin) tulee vanha ja ryppyinen – aika laittaa siis iho-asiat kuntoon.

Sitä luulee parikymppisenä olevansa kaunis ja kuolematon. Tuskin pystyin silloin ajattelemaan huomista päivää pidemmälle, niin saati sitten, että olisin hahmottanut elintapojeni kauaskantoisuuden. Silloin parikymppisenä kun olisin ottanut tuplasolkun tilalla tuplaveden ja käynyt ulkoilemassa muutenkin kuin tupakalla, olisi tilanne varmasti tällä hetkellä huomattavasti parempi. Tämän päivän kaksikymppinen on varmasti paljon enemmän hereillä oman ihon tulevaisuudesta ja jo pelkästään ravinnon vaikutuksesta omaan ulkonäköön – siis muuhunkin kuin vain vartalonmalliin.

Olen aina ollut runsaan meikin ystävä, eikä minusta varmasti koskaan mitään luonnonlasta tulekaan. Aloin kuitenkin äitiyslomalla viihtyä meikittömässä lookissa ja vapaapäivinä kotiseinille meikkaaminen tuntuu edelleen ajanhukalta. Välillä olen käynyt töissäkin naturellina, mutta teinin suusta tulee totuus ja minun luonnollinen lookkini on yleensä tiputettu äkkiä maanpinnalle – heh.

Koska viihdyn nykyään ilman meikkiä, (vai pitäisikö sanoa meikkipohjaa, sillä kulmat on pigmentoitu ja ripsissäkin on vielä pidennyksenrippeet), aion nyt panostaa tänä keväänä ihoni hyvinvointiin täysillä. Koen, että nyt on viimeistään se hetki kun on hyvä aloittaa panostaminen ihoni ja hiusteni hyvinvointiin, sillä en ole enää mikään nuori. Tai siis olen, mutta iho vanhenee päivä päivältä enemmän. Päätinkin tässä hiljattain, että aloitan kroppani kesäkuntoon- projektin vähän erilailla kuin ehkä ensin ajattelin. Päätin aloittaa ihon ja hiusten kesäkuntoon projektin.

Otin tänään kuvan kasvoistani ”ennen” kuvaksi ja huomenna otan hiuksistani samanlaisen – trust me, jo tämän päivän ”ennen” ja huomisen ”jälkeen” kuvat eroaisivat dramaattisesti, sillä pesin tänään hiukseni. Samalla kesäkunnon saavat myös omat ripseni, joita olen tässä jo kolmisenviikkoa ravinnut seerumilla ja risiiniöljyllä. Aion pitää ripsienpidennyksistä ainakin nyt pari kuukautta taukoa, mutta kyllä minä ne varmasti jo kesäkuuksi laitan takaisin. Tai katsotaan nyt, miten alan taas viihtyä luonnollisemmassa lookissa.

Mitä tämä sitten minun kohdallani tarkoittaa?

Tilasin itselleni puhdas +  kollageeni valmistetta, biotiinia ja jotain ihan random hius/kynsi vitamiinilisää. Skarppaan veden juonnissa ja koetan venyttää kampaamokäyntejä parin kuukauden väleihin. Ruokavalio minulla on pitkälti jo kokonaisvaltaista hyvinvointia tukeva, ainakin noin 80% ajasta, mutta hyviin rasvoihin pitää minunkin kiinnittää huomiota. Pidän kiinni ihonhoitorutiineistani ja elintavoistani – siinä kaikki. Ei siis mitään suuria muutoksia tiedossa, mutta kiinnostaa nähdä onko näistä mitään iloa?

Nyt haluaisin kuulla teidän vinkit hiusten ja ihon hyvinvointiin! Instagramin puolella tulikin jo hehkutusta kookosöljyn ja luonnonkosmetiikan puolesta. Paljastakaa salaisuutenne heti ;)! Olisi myös kiva kuulla kokemuksia erilaisista kollageeni valmisteista, onko niistä ollut hyötyä?

 

Algotherm tuotteet testissä, pelastaja rasvoittuvalle iholle on löytynyt!

*postaus tehty yhteistyössä Esthetique Tampere:en kanssa

estetque2

Sain tuossa taannoin kynsiäni huollattaessa Annalta kokeiluun kasan erilaisia voiteita. Olen maailman huonoin hoitamaan ihoani muuten kuin rasvaamalla sen aamuin – illoin ja silloinkin laitan kasvoihini sitä voidetta, mitä sattuu olemaan jäljellä.

Sain siis testiin tällaisen Algotherm- sarjan kasvojen ihonhoitotuotteita. Algotherm on ranskalainen ylellinen ihonhoito sarja, jonka tuotteet on tehty merilevästä. Tuotteet ovat hyvin miedon tuoksuisia ja ainakin minun iholleni kaikki (jopa ne ryppyvoiteet) sopivat erinomaisesti. Pääsin testaamaan erilaisia eri ihotyypeille soveltuvia tuotteita, joista ihan selkeästi löysin parikin, joita voisin jatkossakin käyttää päivittäin.

Olen suuri primerien ystävä ja mikään ei ole niin ärsyttävää, kuin rasvoittuva iho, johon joutuu lisäämään puuteria pitkin päivää. Algothermin purifying mattifying fluid primerin pohjalla piti kyllä koko päivän meikin täydellisesti paikallaan – niin täydellisesti, että paluu normaaliin päivävoiteeseen tuntui hieman kököltä. Tämä tuote toimisi varmaan ilman primeriakin tasoittamassa ihoa, ainakin pidemmällä käytöllä.

estetique4estetique3

Toinen tuote, jota jäin kaipaamaan on smoothing, clarifying seerum, jota tykkäsin käyttää iltaisin ennen yövoidetta. Tämä seerumi sai ihoni todella tasaiseksi jo lyhyessäkin ajassa ja oikeasti katselin tuossa muokkaamatonta kuvaani ihmetellen ihon tasaisuutta. Kyllä näillä tuotteilla on oikeastikin väliä. Olen vaan niin älyttömän pihi, mitä tulee ihonhoitoon – vaikka sitä ei ehkä uskoisi.  Tämä tuotesarja on onneksi niin kohtuuhintainen, että saatampa jopa kotiuttaa ainakin tuon mattavoiteen itselleni, sillä kaipaan sitä jo nyt!

Tässä täysin muokkaamaton kuva (toki kuvassa meikkiä), että on minun ihoni huonomminkin voinut.

iho

Algotherm tuotteet on myynnissä tällähetkellä vain Tampereen Esthetigue- liikkeessä ja Hoitolasi.fi – nettikaupassa, siellä myös laajempi valikoima ja tarkempi kuvaus tuotteista. Minulla oli kokeilussa useampaakin eri kosteuttavaa tuotetta, mutta erityisesti näistä postauksessa mainituista tuotteista tykkäsin ja voin niitä lämpimästi suositella 🙂

Käyhän lukemassa myös postaus jalkojeni muodonmuutoksesta täältä.