Pari sanaa itsetunnosta ja huikea alekoodi Calvin Kleinin tuotteisiin.

*sisältää mainoslinkkejä

Kuvissa näkyvät Calvin Kleinin urheiluliivi ja aamutakki + kaikki muut normaalihintaiset Calvinin tuotteet -15% koodilla CALVIN15. Tuotteisiin pääset TÄÄLTÄ.** Huom! Tarjous voimassa vain tänään 10.7.

IMG_5036 IMG_5001

En oikein osaa sanoa mitä raskausaikana on tapahtunut. Vuosi sitten en olisi ikimaailmassa julkaissut näitä kuvia, sillä en olisi nähnyt itsessäni mitään hyvää. En luonnollisestikkaan ole siinä kunnossa, missä olin ennen raskautta, mutta olen tällä hetkellä hyvin sinut itseni kanssa.

Vartaloni on muuttunut paljon, silti peilistä katson itseäni tyytyväisin silmin. Aina olisi jotain mitä voisi parantaa, mutta en todellakaan jaksa käyttää päiviäni murehtimiseen. En villeimmissäkään kuvitelmissani olisi palautunut näin nopeasti, joten annan ajan tehdä tehtävänsä – ilman turhia stressejä.

En ole oikeastaan koko tähänastisen elämäni aikana ollut yhtä varma itsestäni ulkoisesti, sekä sisäisesti. En tiedä, olenko vain kasvanut ihmisenä – vai onko äitiys tehnyt tämän minulle.  Oikeastaan ihan sama – nautin tästä hyvästä fiiliksestä täysillä!

Ihanaa sunnuntaita, olkaa itsellenne armollisia <3

IMG_5048IMG_4995 IMG_5053 houseofbrandoncalvin

Suuri raskauskilokilpailu

Muistan ennen raskautta, miten suorastaan vannoin välttyväni raskauskiloilta.

Olin täysin sitä mieltä, että kilot tulevat syömällä ja taisin jopa asettaa itselleni maksimi kilorajan miten painoni saa nousta.Ensimmäisessä neuvolassa painoin kuitenkin jo enemmän, kuin mitä olin ikinä ennen painanut ja silloin vatsa-asukilla oli painoa ehkä painavan ajatuksen verran.

Painoni nousi hiljalleen tasaisen varmasti saavuttaen lopulta mahtavat 82 kiloa – 23 kiloa enemmän, kuin mitä painoin vuosi sitten tähän aikaan.

Luulin syöväni koko raskauden ajan suhteellisen normaalisti, toki pahoinvointi ja satunnaiset mieliteot aiheuttivat pieniä poikkeuksia, mutta pääsääntöisesti söin terveellisesti ja monipuolisesti. Kun raskaus oli loppumetreillä en osannut enää yhtään ajatella mihin painoni putoaisi synnytyksen jälkeen – olin aivan varma, että se ei putoaisi juuri ollenkaan.

kantoliina

Laitokselle en jättänyt kuin muutaman hassun kilon. Kuulun kuitenkin siihen onnekkaaseen ryhmään joilla kilot oli suurimmaksi osaksi nestettä ja imetys on vienyt mukanaan kilon jos toisenkin. Olen nyt kolme kiloa painavampi kuin vuosi sitten ja todellakin tyytyväinen tilanteeseeni – nämä ovat ne minun raskauskiloni, sillä tähän tuntuu paino jämähtäneen.

Mitä nyt haluan tällä sanoa… Haluan sanoa, että on naivia sanoa raskauskilojen tulevan pelkästään syömällä. Minä luulin syöneeni kiloni, mutta taisinkin olla niitä ihmisiä, joilla neste ottaa kropassa ylivallan. On toki niitäkin tapauksia, jotka syövät itselleen raskauden varjolla kilon jos toisenkin, mutta on turhaa lähteä vertailemaan niitä kertyneitä kiloja kun raskauskropat toimivat niin erilailla.

Tuntuu, että nykyään on hienoa saada mahdollisimman vähän kiloja raskauden aikana – ja hyvä niin. On kuitenkin huolestuttavaa, että raskauden aikana kerrytetyt kilot ovat alkaneet olla naisten vertailun kohde keskenään. Kertyneet kilot tuntuvat olevan lähes onnistuneen raskauden mittari. Ahdistuinhan minäkin kiloistani moneen otteeseen. Raskausajan painonnousu on niin yksilöllistä, että siinä on ihan mahdotonta lähteä vertaamaan itseään muihin. Saattaisin kuulostaa katkeralta jos olisin vielä raskaana, mutta koska olen lähes mitään tekemättä ja ruokaani kyttäämättä kadottanut kaikki kiloni, voin ihan rehellisesti sanoa, että stressasin täysin turhasta.

Raskauteen liittyy niin paljon muutakin murehdittavaa ja stressattavaa, että jos lähtötilanne on normaalimitoissa ja  koko raskaus ei ole mennyt roskaruokaa syödessä, on niistä kiloista ihan turha murehtia! Imetys ottaa mukanaan kyllä sen mitä on lähteäkseen, toki jos päivittäin uppoaa suklaalevy poikineen on turha odottaa ihmeitä….

Muistettais vaan, että raskauskilot ei ole kilpailu.

kantoliina2