Puolivuotias Emil

*sis kaupallisen linkin

img_7640

Meidän Emil on tänään puolivuotias! Mihin hävisi viimeiset kuusi kuukautta? Olen oikeasti niin iloinen siitä, että Emil kasvaa ja vahvistuu, mutta hyvin on kyllä aika kullannut nuo ensimmäisien kuukausien muistotkin.

E:stä on kuoriutunut hurmaava minimies, joka viimeisen kuukauden aikana on kasvattanut myös tempperamentin, joka kuuluu kyllä varmasti koko meidän kerrostaloon. Emiliä ottaa erityisesti päähän pukeminen ja varsinkin toppahaalari on suorastaan saatanasta, mutta onneksi hän on vielä pieni ja minä osaan neuvotella..

Emil lähti ryömimään viikon yli viisikuisena ja hän on sitä mieltä, että omat lelut ovat niin nähtyjä, johdot ja pistorasiat sen sijaan mitä parhainta viihdettä. Emil selvästikin on ajatellut lähteä pian vähän nopeammin liikenteeseen, sillä E:n joogaliikket menevät pian ohi monen taitavammankin joogin. Oikean kautta vatsalle kääntyminen ei kiinnosta, selälleen kääntyminenkin tapahtuu vain vahingossa.

img_7641

Emilin haalari/ Name It, pipo/ Lindex, lapaset/ H&M

Emil on selvästikin sitä mieltä, että sormiruokailu on pop! Ärsyttävä äiti edelleen tuuppaa soseita, mutta kyllä me vähän syödään sorminkin. Kurkku ja maissinaksut ovat lemppareita.. Lusikka olisi kiva itse viedä suuhun, mutta äiti hieman vierastaa sitä infernaalista sotkua, jota tämä pikkumiehen itsenäistyminen saa aikaan.

Emil on alkanut viihtyä vaunuissa ja meno on välillä jopa huoletonta. Myös yö-unet ovat nykyään lähes koko yön mittaisia, mutta flunssan tullen meilläkin valvotaan.

Emil tykkää pitkistä kylvyistä ja kylpyhuoneen lattialla ryömimisestä kun äiti on suihkussa. Emil tykkää myöskin Jedi- kissasta ja ryömimiseen tulee ekstranopeutta aina kun kissa on näkyvissä. Välillä Emil menettää liikuntakykynsä, etenkin kun äiti on lähellä. Emil tykkää edelleen tempuista ja kaiken näkemisestä. Etenkin leikit, jossa häntä heitetään ilmaan tai lennätetään käsien varassa kovaa, saa pikkumiehen nauramaan kovaan ääneen. Hauskaa on myös jumpata äitin kanssa ja leikkiä kukkuu- leikkejä – ainakin silloin tällöin.

Emil on ihana ja sosiaalinen pikkumies, joka onneksi edelleen jaksaa hymyillä joka mummolle bussissa<3

ps. Koodilla NameItEmmaSuortti2016 15% alea Name It – verkkokaupasta*! Alekoodi on voimassa vielä 23.10 asti!

img_7646 img_7648

Nämäkin asiat teen vauvani kanssa vaikka ikinä ei pitänyt…

…Minua on aina niin kamalasti ällöttänyt kuolaavat vauvat. No nyt tämä meidän monsteri kuolaa kuin viimeistä päivää ja minä tyytyväisenä pyyhin kuolaa hihaan/ käteen/ paitaan, hyvässä lykyssä minulla on harso mukana, harvoin sitäkään enää. Mustat vaatteet alkavat muistuttaa dalmatialaiskuvioituja kuolaläikistä.. Turhaa on pukeutuminen.

… Haistan hänen takapuoltaan kun epäilen vatsan toimineen. Siis tämä on ihan pakko tehdä, sillä ei sitä nyt hyvää kuivaa vaippaa viitsi turhaan availla. Välillä kyllä vauvan kaasujenvaihto kyllä antaa ymmärtää jotain aivan muuta kuin tyhjää vaippaa. Tämä hienointa keskellä kahvilaa tai ravintolaa.

… Stressailen hänen rytmeistään. Ihan kuin viisikuinen olisi pilalla jos hän kerran vähän poikkeaa opitusta – juurikin todettiin, että ei todellakaan ole.

… Lässytän ja laulan lapselleni. Minä vannoin, että en kestä ketään joka lässyttää lapselleni ja nyt olen itse suunapäänä vääntämässä naamaani hassuille ilmeille ja puhumassa vauvakieltä vauvani kanssa. Se on hämmästyttävää miten monta Fröbelin palikoiden biisiä osaan ulkoa.

…Mietin kodin sisustusta vauvan liikkumisen myötä. Ehkä ne shampoopullot eivät olekkaan parhaiten sijoitettuna lattialla ja ehkä joudun muutamaan ala- laatikkoon vaihtamaan sisällön.

… Laitan netflixistä lastenohjelmat pyörimään siinä toivossa, että vauva hetken tuijottaisi televisiota tyytyväisenä. Kumma kyllä Pako on ollut tähän astisista mielenkiintoisin ohjelma, harmi kun meidän bebe ei taida olla ihan kohderyhmää.

… Huikkaan ystävälleni hänen lähtiessään, että katsotaan huomenna ekojen päikkyjen jälkeen.

img_6848