Sitten kun teille tulee se toinen lapsi…

Ikinähän ei pidä sanoa, että ei ikinä mutta… Luin tuossa Tarun Stuff about blogista  tästä aiheesta ja halusin jakaa myös omia ajatuksiani asiasta…

img_5630

Minulle oli jo suuren harkinnan takana se, tuleeko meille lasta ollenkaan. Minä en ole koskaan ollut se ihminen, jonka unelmiin kuuluu että ”on perhe”. Uskon, että elämäni olisi myös lapsettomana ollut todella rikas ja hyvä. Ei, en nyt todellakaan halua, että tämä kuulostaa jotenkin ylimieliseltä Emiliä kohtaan – olen todella kiitollinen hänestä ja rakastan häntä yli kaiken, minulle ei vaan ole ollut koskaan mikään selviö, että haluan joskus olla äiti, vaikka se niin luonnolliselta nyt tuntuukin.

Emil tuli kaikille varmaan hieman yllättäen, hyvä kun kerettiin sanoa tahdon ja jo oli pullat uunissa, säästyttiin näiltä vauva – uteluilta. TAI kerran taisin saada facebookkiin kommentin, että tee vauva niin blogiskin on taas kiinnostava :D. Nyt sitten kun saatiin suurella työllä Emil ulos ja ollaan hengissä häntä pidetty tämä viitisen kuukautta, olen kuullut ENEMMÄN kuin koko elämäni aikana näitä ”no kyllä se mieli siitä muuttuu” – kommentteja.

img_5632

Olen koittanut kaikin tavoin perustella, että en todellakaan näe mitään mahdollisuutta sille, että mieleni tai meidän mielemme tässä asiassa enää muuttuisi mihinkään. Jos tekisimme toisen lapsen, tekisimme sen heti nyt (ai että mä vihaan tota lapsien tekemistä – eikö ne aina saada?). Koen, että sisarukset saavat eniten toisistaan, kun ovat mahdollisimman pienellä ikäerolla. Ja en koe, että haluaisimme ikinä enää käydä tätä vauva-aikaa uudelleen läpi kun tästä joskus kunnialla selviämme koko perhe. En näe, että Emilin elämä olisi jotenkin köyhempää, mikäli hän on ainut lapsi. Päin vastoin uskon Emilin elämän olevan hyvin rikas ja täynnä rakkautta!

Uskon, että minusta ei olisi kahden lapsen äidiksi ja koen, että pystyn antamaan Emilille kaiken rakkauden, mutta voisinko jakaa tätä kahdelle lapselle? Ehkä, mutta tätä tuskin tulen koskaan selvittämään. Ja mitäs jos emme edes voisi saada toista lasta? Jotenkin sitä pidetään itsestäänselvyytenä, että kun yksi on ulkona, niin loputkin tulee kuin liukuhihnalta konsanaan. Minusta nämä toinenlapsi kommentit on vähän samanlaisia kuin nämä ”milloin teille tulee lapsi” tai ”milloin menette naimisiin” kommentit. Nämä asiat on niin hemmetin henkilökohtaisia, että kenelläkään ei pitäisi olla tähän asiaan mitään nokan koputtamista. Asiastahan saa olla itsekseen ihan mitä mieltä ikinä haluaa, mutta mölyt kannattaa pitää mahassa, kun yksilapsisuuden taustalla voi olla muutakin kuin vain päätös kolmihenkisestä perheestä.

Ja niinkuin sanoin, ikinä ei saa sanoa – ei ikinä, mutta en vaan näe, että asia meidän kohdallamme tulee muuttumaan mihinkään, koen meidän perheen valmiiksi nyt.

Niinkuin ollaan monesti Timon kanssa puhuttu, meidän tiimi on hyvä näin <3

img_5633

Mitäs me lomalaiset!

sis mainoslinkkejä*

IMG_5311

Lomamme kaksi ensimmäistä viikkoa ovat menneet kuin siivillä. Mitään ihmeellistä ei ole tapahtunut, mutta jo vain Timon läsnäolo on tehnyt näistä viikoista ihan korvaamattomat. Kauhulla jo mietin, miten kolme seuraavaa viikkoa tulee hurahtamaan. Aika vaan kuluu silloin nopeasti kun on kivaa.

Ollaan onneksi osattu ottaa todella rauhallisesti, mikä on poikkeuksellista meille. Yleensä lomat kuluu lomaa suorittaessa ja takaraivossa on jatkuva paine tehdä kaikkea, mitä lomalla tehdään. Nyt päiviä on kulunut sohvalla maaten netflixin äärellä, mutta myös ystävien ja perheen parissa on vietetty aikaa. Olen nauttinut kovasti tästä hyvin paineettomasta lomailusta ja tyhjistä päivistä.

IMG_5298IMG_5321

Olemme puuhailleet paljon pojan kanssa, tai niin paljon kuin tuon ikäisen kanssa voi puuhailla. Poika on kulkenut mukanamme shoppailureissut ja sukuloinnit sujuvasti. Juuri äsken kotiuduimme saaresta, jossa olimme saunomassa Timon vanhempien ja heidän ystäviensä kanssa. Poika on rauhoittanut elämäämme juuri sopivasti, vaikkakin vauva kulkee vielä tässä iässä hyvin näppärästi mukana. Koen tärkeäksi totuttaa poika ihmisiin ja maiseman vaihdoksiin, joten kyllä meidän päiviimme vielä vauhtia mahtuu – vastapainona sitten ne kotipäivät välillä.

Ehkä ensimmäistä kertaa elämässäni tunnen olevani oikealla lomalla, vaikka yhtä ”lomaahan” tämä minun arkeni on muutenkin. Tällaista viiden viikon lomaa tuskin meidän perheessämme tulee ihan äkkiä eteen, joten tästä pitää todella olla kiitollinen ja iloinen. Odotan innolla tulevaa kolmea viikkoa, sillä niin paljon on vielä kivoja juttuja edessäpäin<3

Tämän päivän parhain juttu oli ylivoimaisesti Emilin ensimmäinen nauru. Pitää kai yskiä useammin, kun se on pojan mielestä niin mukavaa!

IMG_5304

Kuvien maximekko Close by denim(Ellos), täältä**

Ellokselta saat nyt -20% alea myös aletuotteista 31.7 asti  näppäilemällä koodin 345413 kassalla. Tarjous koskee uusia tilauksia.