Ylivoimainen lempiruoka! Mitä teidän tortillojen väliin tulee?

img_7873

Valehtelematta meillä syödään tortilloja useita kertoja kuukaudessa. Tortilla sopii arkeen ja juhlaan, viikolle ja viikonloppuun, tortillat on ehkä universumin helpoin ruoka. Parasta tortilloissa on, että jokainen voi tehdä niistä oman makuisiaan.. Meillä on ainakin täyterepertuaari vaihdellut paljon ja jos teemme viikonloppuna ruokaa on täytteitä varmasti enemmän kuin arkena, jolloin itse ainakin panostan enemmän vain siihen, että ruokaa löytyy pöydästä.

Nyt on ehkä tullut vähän ideoista pulaa ja tuntuu, että ei keksitä enää mitään uutta täytettä tai vaihtelua toritilloihin.. Olisikin kivaa kuulla mitä teidän tortillojen välistä löytyy?

Meillä on pöydässä yleensä:

  • kana/j-liha/katkarapu
  • papu/maissi
  • tomaatti/kurkku/punasipuli/vihreä salaatti
  • feta/joku raastettu juuso
  • ananas
  • kermaviilidippi
  • salsa
  • avokado pelkällään tai quacamole

Oletteko muuten ajatelleet, että tortillat maistuu muiden tekeminä aina erilaiselta kun jokaisella on ne omat kikkansa niiden tekemiseen… Kuinka moni kastelee tortilla letut ennen lämmittämistä?

Kivaa loppiaista ja pitkää viikonloppua <3

img_7879 img_7884

 

Ne hieman kevyemmät sitruuna-nutella tuulihatut

_MG_2873

Välillä on vaan pakko saada jotain hyvää ja tänään oli yksi niistä aamuista, kun kenwood lauloi meillä jo ennen auringonnousua. Luin eilen illalla ruotsalaisten himoitsemasta laskiaispullasta, johon tulee nutellaa, banaania ja kermavaahtoa väliin ja päätin tehdä tästä oman, vähän kevyemmän version.

Kokeilin vanhaa tuttua muffinssireseptiä, hieman uudella tekniikalla vain todetakseni, että sillä ei kyllä ole mitään väliä, että miten tämän taikinan valmistaa- tulos on aina täysin samanlainen (ainakin minun kokkaillessani).

”Tuulihatut” syntyivät siis nän:

1.osa

  • 4 valkuaista
  • 2 rkl steviaa

Vatkaa valkuaiset ja stevia vaahdoksi

2. osa

  • 4 keltuaista
  • 0,5 dl vanilja proteiinijauhetta

Vatkaa keltuaiset ja proteiinjauhe keskenään sekaisin, vaahtoahan tästä ei tule, vaikka sitä yritin.. Ehkä jos jauheen jättäisi pois, saisi keltuaisestakin vaahtoa?!

Sekoita hitaasti nostellen valkuaisvaahto ja keltuaiset keskenään.

Lisää seokseen seuraavat asiat:

  • 1/2 osa sitruuna- juustokakku skyr:ristä
  • 1dl vanilja proteiinijauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta

Sekoita massa tasaiseksi ja nostele muffinssivuokiin, tästä määrästä massaa tulee noin kahdeksaan isohkoon vuokaan täytettä.

Paista uunin keskitasolla 200-asteessa noin viitisentoista minuuttia, kunnes tuulihatut ovat nousseet reilun kuohkeiksi. Ota pelti pois uunista ja anna tuulihattujen jäähtyä kunnolla. Älä säikähdä, sillä nämä lässähtävät reilusti heti ilman kanssa kosketuksiin tullessaan.

Vatkaa noin 1 dl soija kuohukermaa vaahdoksi ja sekoita siihen loppu skyr, mitä jäi taikinasta, lisää halutessasi steviaa.

Kun tuulihatut ovat jäähtyneet, tee niihin viilto joka erittelee pohjan ja kannen, voitele pohjaosa nutellalla ja nosta noin teelusikallinen vaahtoa kannen ja pohjan väliin. Tuulihatut ovat valmiita tarjottavaksi heti.

_MG_2872 _MG_2875