Vauva miksi et syö?

img_8059

Heitän kohta hanskat suoraan sanottuna tiskiin. En olisi koskaan uskonut, että tulisin lapseni kanssa taistelemaan syömisestä, mutta nähtävästi se hetki on nyt tässä.

Aloitan nyt siitä, että tiedän Emilin olevan vasta seitsemänkuinen ja tässä kohtaa ruoka on vielä maistelu- annoksia.Tiedän, että tämä on todennäköisesti vain joku vaihe, hampaat, hulina, sutina, kutina tai ihan mikä vaan. Haluan silti nyt purkaa mieleni tänne toivoen epätoivoisesti vertaistukea..

Ruoka upposi vielä kolme kuukautta sitten loistavasti. Nyt päivä päivältä huonommin. Emil ei syö täällä kotona enää oikeastaan muuta kuin kurkkua ja maissinaksuja, kun ollaan ulkona syömässä tai vierailla hän saattaa yllättää ja syödä erinomaisesti. Olen koittanut tarjota sormiruokaa, olen koittanut antaa eri maku vaihtoehtoja, tehdä itse ja antaa valmista. Tällä hetkellä ainoa mikä maistuu missä ja milloin vain on kurkku. Niin, se on maistunut meillä ihan koko ajan.  Olen antanut ruokaa pussista, olen antanut purkista. Olen antanut Emilin kokeilla itse, pitää lusikkaa, tänään jopa ohjailin Emiliä syömään itse, mutta kaikki tulee ulos mitä menee sisään. Olen leikkinyt lentokonetta, hyppinyt x- hyppyjä, laulanut, tanssinut ja lausunut runoja, mutta kun lusikka lähenee suuta tarvittaisiin sorkkarauta.

Minua ahdistaa jo valmiiksi koko ruokailu ja se varmaankin vain pahentaa tilannetta, sillä eikö nuo vauvat tunnetusti tiedä kaiken mitä ajattelemme ja vähän enemmän? Meillä on meneillään tällä hetkellä kauheat yö- jumpat ja en jaksaisi vääntää päivällä sekä yöllä. Olen siinä pisteessä näissä ruokailu jutuissa, että en haluaisi enää antaa ruokaa Emilille, mutta usko paremmasta päivästä saa minut yrittämään ateriasta toiseen. Mietin, että Emilkin on varmaan ahdistunut syömisestä kun hän taistelee kaikella voimallaan, että en laita ruokaa suuhun. Oikeastaan suuhun menee ihan kaikki muu paitsi ruoka. Edes kestosuosikki polognese ei enää kelpaa. Emil on nähtävästi päättänyt, että Emil ei syö. Olen niin umpikujassa tällä hetkellä, että en tiedä miten pyyhkisin pöydän puhtaaksi aloittaakseni kokonaan uudestaan. Vaikka järjellä osaan järkeillä, että taas ollaan jossain kehityksen vaiheessa, niin usko alkaa loppua. Ehkä meillä juodaan pullomaitoa vielä ala- asteellakin..

Kaipaan teiltä lukijoilta nyt vertaistukea ja vinkkejä ja kokemuksia…

img_8062

 

Parasta viikonlopuissa!

_MG_2862 _MG_2855

Olen ennenkin kertonut rakastavani aamupaloja. Voisin syödä hotelliaamiaisen päivittäin ja monesti arvotan hotellin pelkän aamiaisen perusteella. Tällä hetkellä Suomen ykkössijaa pitää ylivoimaisesti Scandic plaza, haluisin vielä kerran olla siellä yötä ja nauttia rauhassa aamupalasta ennenkuin tuplaannun.

Hotelliaamiainen ei kuitenkaan ole ihan taloudellinen vaihtoehto joka aamulle, joten aina kun vain on mahdollisuus, haluan kotona panostaa aamuihin ja rauhallisiin aamupalahetkiin, silloin on päiväkin mukavampi startata. Perjantaina ostamme aina kunnon aamiaistarvikkeet jääkaappiin viikonlopulle, jotta joka aamupala on varmasti täydellinen makuumme.

Herään usein ennen Timoa ja kysykää vaikka häneltä, mutta ei ole montaa viikonloppuaamua jolloin Timo ei olisi herännyt valmiiseen kattaukseen. Kattauksella tarkoitan todella loppuunasti mietittyjä juttuja, sellaista pientä arjen luksusta. Nautin siitä, että voin suunnitella smoothiet ja leipien lisukkeet ja asetella ne kauniisti esille, ihan jo vain meitä varten.

_MG_2856_MG_2858

Tämä sunnuntai oli spesiaali, sillä ystävämme Elisa ja Petteri olivat meillä yötä. Herättiin Elisan kanssa hyvissä ajoin tekemään meille kunnon brunssia ja pojat hieman venähtäneiden iltarientojen jälkeen saivat nukkua vielä tovin. Kyllä me siinä pari tuntia saatiin aika rattoisasti kulumaan kunnes kaikki oli valmista. Ihan näin kattavaa aamupalaa meillä ei kyllä syödä kun ollaan kahdestaan, nyt nimittäin tarjoolla oli kaikkea pekonista vastapuristettuun mehuun ja kaurapuurosta croisantteihin mansikoilla ja nutellalla. Oli kiva herättää pojat valmiiseen pöytään ja syödä aamupalaa pitkän kaavan mukaan ystäväporukalla – näitä aamuja lisää!

Aamupalat on minun päiväni lempi aterioita ja aion pitää niistä kiinni myös perheen kasvaessa. Mikä on sinun lempruokasi päivästä?

_MG_2857 _MG_2859