Viisi syytä aloittaa aamu smoothiella!

img_7405

  • Smoothieen saat helposti ujutettua reilun kourallisen hyviä vihreitä, esim minun smoothieni sisälsi tänään lehtikaalia, pinaattia ja minttua.
  • Smoothie on helppo tapa nauttia helposti aamun proteiinit, rasvat ja hiilarit. Minä laitoin tänään meidän aamupalaamme pari rahkaa proteiiniksi, chia- siemeniä rasvan ja proteiinin lähteeksi. Hiilareita en lisännyt sen enempää kuin mitä rahkoista tulee, sillä eilisen tuc- ilta turvottelee vieläkin. Usein kuitenkin laitan smoothieen banaania.
  • Smoothieen saat ujutettua monta hyvää vitamiinia ja superfoodia. Meillä on tällä hetkellä joka aamu smoothiessa puolukoita ja mustikoita, jotka jo itsessään ovat superterveellisiä. Laitan lisäksi smoothieen skip:in mineraalijauhetta, camu camu- jauhetta ja pakurikääpäuutetta, sillä koitan minimoida kaikki riskit tulla kipeäksi.
  • Smoothie on helppo ja nopea aamupala. Kun on kiire smoothien saa helposti mukaan, mutta myös kotona se on helppo nauttia vain yhdellä kädellä. Lue TÄÄLTÄ lisää 😉
  • Smoothie on hyvää ja aina tekijänsä makuista. Smoothie voi olla vakka jäätelöpohjainen suklaa- banaanismoothie jos siltä tuntuu. Parasta siinä onkin, että vain taivas ja raaka-aineet ovat rajana!

Meidän aamupalamme (2 hlö annos) sisälsi tänään: 250ml soijamaitoa, 100ml sokeritonta vadelmamehukeittoa, 2 ehrmannin maitorahkaa, lehtikaalia, pinaattia, minttua, 1dl puolukoita, 1dl mustikoita, pipetillinen pakurikääpäuutetta, 1 rkl chia siemeniä, 2 lusikallista mineraalijauhetta, loraus inkiväärisiirappia.

img_7407

smoothiejauhe – uhka vai mahdollisuus?

Ostin hetken mielijohteesta toissapäivänä kaksi erilaista proteiinismoothie- jauhetta. Smoothiesekoitukset olivat prismassa alennuksessa, joten ajattelin, että vaikka ne olisivat ihan järkyttävän makuisia, ei menetys olisi suuri.

IMG_4852

Toinen maku taisi olla mango- appelsiini ja toinen on persikka- vadelma. Ensimmäisenä kokeiluun pääsi tämä mangosekoitus. Minulla ei ollut kovin suuret odotukset tätä jauhetta kohtaan, raskauden jälkeen olen maistanut kaiken keinotekoisen makean jotenkin todella voimakkaasti ja esim. tavallista proteiinijauhetta en voisi kuvitellakkaan laittavani smoothieen, sillä ainakin tuo meillä nyt hyllyssä oleva vaniljan makuinen jauhe maistuu kaiken läpi.

Olen jo muutamana aamuna tehnyt mansikoista ja karpaloista smoothien, mutta nyt päätin lisätä tähän makuyhdistelmään yhden skoopillisen (0,5dl) tätä smoothiejauhetta ihan kokeena. Makuhan olikin mitä mainioin! Ainakin tämä pussi oli positiivinen yllätys – todella raikkaan makuinen yllätys.  Olen nyt siis parina aamuna sekoitellut itselleni ja Timolle tästä meidän aamupalamme ja kyllä tämä on ihan kivaa vaihtelua. Toki keinotekoinenhan on aina keinotekoinen, mutta jos nyt ei kotona satu olemaan täyttä hedelmävarastoa on tämä helppo vaihtoehto jos haluaa vaihtelua.

IMG_4849

Eilen tein vielä iltapalasmoothienkin samasta jauheesta- se valmistuu helposti nimittäin myös yhdellä kädellä, sillä poika ei ole viihtynyt lainkaan lattialla eikä sitterissä – kantoliinasta puhumattakaan..

IMG_4850