Tuorepuuro joka sopii myös perheen pienimmille

Meillä kävi tässä kylässä tosiaan joku aivan ihmeellinen vatsatauti. Vatsa oli ihan sekaisin kolme päivää ja parin päivän ajan kuume seilasi 37-38 asteen väliä tehden olosta ihan hirveän. Tänään on oikeastaan ensimmäinen päivä kun ruoka maistuu normaalisti, vaikka eilen suht normaali olo muuten jo olikin.

Eilen illalla halusin ideoida aamupalan joka olisi armollinen vatsalle ja samalla täyttävä, joten päätin tehdä tuorepuuron maustamattomaan jogurttiin. Kokeilen samalla erilaisia vaihtoehtoja, sillä pian meillä voi hyvinkin jo koko perhe syödä samoja aamupaloja, kun 10 kuukautta tosiaan ensi tiistaina tulee vihdoin täyteen.

Puuroon tuli yksinkertaisuudessaan:

  • 2,5 dl maustamatonta jogurttia
  • 1dl gluteenittomia kaurahiutaleita
  • 1 roberts- berries (marjasekoitus) purkki

Aamulla ripottelin puuron päälle hieman mysliä, mustikoita ja makeutin hunajalla (huomaathan, että mysli ja hunaja pitää jättää pienimmiltä pois, tai myslistä kannataa tarkastaa ainesosaluettelo ainakin ensin!)

Mikäli puuron haluaa tehdä jo nuoremmallekin kaverille kannattaa puuro tehdä esimerkiksi kaurajogurttiin (miksi tajuan tämän vasta nyt?).

EDIT: Onneksi fiksummat vinkkasi, että tuorepuuroja ei suositella alle 6- vuotiaille, eli unohtakaa se sittenkin koko perheen aamupalapöydästä 😀 

Mansikka banaanimousse

mousse2Ihan jäätävät herkkuhimot tuli eilen kun pojat haki Evinistä kebabia. Oli pakko soittaa perään, että hakevat kaupasta mansikoita ja banaania, jotta me tytöt saataisiin edes jotain makeaa. Timo oli todella tyytyväinen jonottaessaan banaanien ja mansikoiden kanssa pikku K-kaupassa sadan muun ihmisen kanssa. No mutta, kyllä hänkin siitä jonotuksesta hyötyi!

Tehtii maailman helpoin jäinen mousse yleiskoneessa. Aineksina oli niinkin yksinkertaiset asiat kuin:

  • pussi jäisiä pakastemansikoita
  • 3 banaania
  • 2dl soija maitoa
  • 2 skooppia proteiinijauhetta

Makeutukseen käytettiin steviaa ja pieni tilkka Punnitse & Säästä:stä ostettua mansikka viinietikkaa. Olisitte muuten olleet paikalla kun kävin viinietikkaa ostamassa. Siinävaiheessa kun minulla oli mansikka viinietikkaa käsissä ja varmaan desi pöydällä, osui silmiini ”jos annostelet etikka ensimmäistä kertaa, pyydäthän myyjää avuksi”- kyltti. Siinä sitten nolona kerroin kassalla, että kävi muuten pikku hasardi tuolla etikkatiskillä… Niin tyypillistä minua. 

Jos tästä haluaisi jäätelöä voisi massan heittää jäätelökoneeseen taikka pitää pakkasessa muutaman tunnin välillä vähän massaa sekoitellen. Nyt ei maltettu odottaa vaan syötiin mousse heti kun se oli valmista. Tämä on ehkä helpoin ja nopein keino hillitä yllättävää makeanhimoa.

Me startataa nyt nokka kohti Haminaa, joten ei muutakun kivaa ja energistä viikonloppua!

mousse mousse1

withloveEmma