Hormonitoiminta täällä päivää…

img_7030

sis. mainoslinkin

Olinkin jo ehtinyt unohtaa miltä tämä tuntuu, sitten sen taas muistaa kun yhtenä aamuna..

Vauva itkee koko aamun, ei viihdy yhtään lattialla ja pitäisi lähteä jo ulos asunnosta. Kahvi kylmenee kupissaan ja smoothie väljähtyy lasissa. Naama kukkii ja tukkakin tippuu päästä. Kun bussi näyttää täydeltä meinaa itku tulla. Seuraava bussi onkin täynnä ala-astelaisia, voi onko teidän pakko huutaa koko ajan?

Vauva jatkaa tunnin hyväntuulisuuden jälkeen itkeskelyä. Onneksi hän nukkuu rattaissa. Haen kahvin, voisiko joku keksiä kannen mistä se take away- kahvi ei läiky? Eikö se nimenomaan ole tarkoitettu, että sitä voisi juoda kun kävelee? Mistä hitosta näitä ampiaisia muuten oikein riittää? Eikö ne ymmärrä, että on syksy – ei Espanjassa mitään ampiaisia ollut…

img_7040

Kollarimekko Chiara Forthi/Bubbleroom TÄÄLTÄ*

Onneksi saan iltapäiväksi Elisan meille, on niin paljon helpompi kuunnella Emilin hammaskiukkua kun en ole yksinään.. Mitähän tämä on olevinaan, onko minun kurkkuni kipeä? 

Timokin on taas tahallaan töissä, ettei tarvitse olla kotona ja minä vaan täällä kannan vastuun kaikesta…Onneksi hän tulee pian, annan Emilin hänelle kun hän tulee kotiin. Emil on hetkessä hyväntuulinen ja hymyileväinen. Ehkä Timo ei sittenkään ollut vain karkuteillä katsomassa jääkiekkoa bubissa vaan oikeasti teki töitä… Ikean kehykset tuottavat harmaita hiuksia ja ryppyyn menevä (irtisanoudun tästä rypistämisestä) Elloksen juliste *saa minut lähes raivon partaalle. MIKSI en ostanut viiniä kun hain kahvia kaupasta? Miksi kroppani tuntuu tältä? KUKA MINÄ EDES OLEN?

Emil nukahtaa… Sohva on minun ja sauna päällä, en tosiaan muistanut millaista tämä onkaan. On yli vuoteen taas ensimmäistä kertaa SE aika kuukaudesta

– jos ymmärrät mitä tarkoitan!

img_7058

Olenko naivi kun annan rokottaa lastani?

IMG_5502

Nykyään tuntuu, että me ihmiset alamme olla hieman hysteerisiä kaikesta lapsiin liittyvästä. Asioita yli- analysoidaan ja pienistäkin asioista nousee iso meteli herkästi. Viimeiseen vuoteen on mahtunut lapsilisä, päiväkoti, imetys ja nyt rokotusasiaa. Oikeastaan kaikki muu on liittynyt hallitukseen, paitsi tuo imetys.. Kai siitäkin jonkun jutun saisi, että lapsilisä pois kaikilta jotka ei imetä lapsiaan yhden vuoden ikään?

Tämä rokotuskeskustelu on noussut pinnalle nyt parin päivän aikana. Hanna Sumari kirjoitti asiasta blogissaan ja HS uutisoi viikonloppuna suomalaisten kasvavasta rokotekielteisyydestä. Meidän perhettä tämä asia koskettaa erityisesti, sillä painimme juurikin rotarokotteen Emilille aiheuttamien vatsavaivojen kanssa. Taisi tästä joku poliitikko väläyttää juurikin noita lapsilisä-mielipiteitään..

Pitääkö tästä rokote-asiastakin olla jotain mieltä? Olinko naivi kun suvereenisti hyväksyin kaikki rokotteet annettavaksi?

IMG_5496

Jo pelkästään se, että olen sairaanhoitaja kertoo minun linjauksestani jotakin. En usko lääkkeiden takana olevan minkään maailman salaliittoja, vaikka on täysin selvää ettei kaikki lääkkeet sovi kaikille. Olen oikeastaan itse vältellyt kaikkia ylimääräisiä rokotteita, mutta vanhemmiten todennut esimerkiksi influenssarokotteen tarpeellisuuden – se tauti on jo meidänkin ikäisillä rankka. Suurimpana syynä kuitenkin on ollut se, että en halua jakaa sitä iloa jos sairastun ympärilläni oleville ihmisille – se saattaisi tarttua ihmiseen joka ei sitä tautia jaksakaan enää sairastaa.

Kukaan äiti ei varmasti rokota lastaan mielellään, mutta olen sitä mieltä, että ei niitä rokotuksia turhaan anneta. On totta, että rotaan tai edes keuhkokuumeeseen sairastuminen on hyvin epätodennäköistä, en kuitenkaan halua kokeilla kepillä jäätä ja todeta siinä vaiheessa kun lapsi on sairas, että olisinpa ottanut. Uskon ehkä sinisilmäisesti siihen, ettei nämä nykyajan huippuunsa tutkitut lääkkeet voi olla täysin pahoja ja rokottamalla lapseni voin edes hieman suojella häntä.

Ymmärrän kuitenkin omalla tavallani myös rokotekielteisyyttä. Paljon on uutisoitu esimerkiksi sikainfluenssarokotteen aiheuttamista haitoista ja varmasti näissä (etenkin vanhassa rotassa) on tullut kehitystä nykypäivään. Tällä hetkellä tuntuu täysin turhalta, että vauvani itkee kaarella vatsaansa kun mistään rotasta ei ole tietoakaan ja kyllä myös minä mietin viimeisen annoksen tarpeellisuutta. Nämä muutaman päivän vatsavaivat ovat kuitenkin oikean taudin rinnalla todella pieni vaiva.

Jos lapseni haluaa aikuisena kieltäytyä erilaisista rokotuksista, on se hänen oma valintansa silloin. Nyt kuitenkin koen, että en halua riskeerata hänen, enkä muiden terveyttä kulkemalla omia polkujani rokotteiden kanssa. Voihan se olla, että jonain päivänä nämäkin todistetaan täysin turhaksi, mutta niin kauan kun on olemassa rokote-ohjelma, aion uskoa naivisti siihen, että se on tarkoitettu vain meidän parhaaksemme.

Mitäs linjalla siellä ollaan rokote- asioissa?

IMG_5495 IMG_5490