Kuusi vinkkiä vastasyntyneen vatsavaivoista selviämiseen.

Ensimmäiset kaksi viikkoa vauvan kanssa menivät ainakin meillä ihmetellessä, kuinka helppoa vauvan kanssa voikaan olla. Vauva nukkui paljon ja heräsi oikeastaan vain syömään ja jatkoi taas uniaan. Vastasyntynyt vauva voikin nukkua jopa 20 tuntia ja tämä on ihan normaalia sen ikäiselle vauvalle. Siinä me tuuleteltin miten helppo vauva meillä on.

vauvan vatsavaivat

Kahden viikon jälkeen illuusio helposta vauvasta romuttui ja olin muutaman viikon lähes hulluksitulon partaalla vauvan vatsanväänteiden kanssa. Nyt on kantti kasvanut  ja samoin keinot vauva-arjen helpottamiseksi karttuneet, joten halusin jakaa nämä vinkit myös teille, josko jollekin olisi näistä apua.

vauvanvatsavaivat2

  1. Liikunta vauvan kanssa. Kävele vauva olkapäällä – ne rauhoittuvat yleensä siihen. Itse olen alkanut tanssia vauvan kanssa, eli kun meillä on paha päivä, laitan popit soimaan ja jorailen vauva sylissä. Ennemmin kuin huomaankaan, minulla on nukkuva vauva olkapäällä.
  2. Jumppapallo on ehdoton hankinta jokaiseen vauvatalouteen. Sain vinkin ystävältäni ja ostin pikimmiten jumppapallon meille kotiin. Nimittäin kun jalat väsyy, saa hytkyvän liikkeen aikaiseksi aika vaivattomasti pallon päällä pomputellen. Nykyään nukutan Emilin aika usein pallon päällä hytkytellen.
  3. Probiootit; ostin luontaistuotekaupasta Biolatte L probiootteja, jotka toivat ainakin meidän vauvan masulle helpotusta. Sekoitin aamulla Biolatet maitoon ja annoin pullosta, jolloin suurin osa päätyi vatsaan.
  4. Cuplaton. tipat. Nämä eivät sovi kaikille, mutta meillä ovat auttaneet. Laitoin samaan pulloon tipat probioottien kanssa ja aika pian helpottui vatsan väänteet. Mikään kaiken kivun poistajahan tämä combo ei ole, mutta tuo pientä apua kuitenkin.
  5. Vauvahieronta ja pierujumppa ovat olleet meillä kova sana. Olemme jumpanneet varmaan kymmeniä tunteja, mutta vauva rakastaa jumppailua ja hieronta todella helpottaa masuvaivoja. Näitä kannattaa googletella, ohjeita löytyy paljon!
  6. Tieto siitä, että kaikki on ohimenevää. Meillä on ainakin vauvan vaivat ovat pikkuhiljaa helpottaneet ja myös hermot kasvaneet. Etenkin nyt kun on ensimmäistä kertaa äiti, sitä on ollut  superherkkä itkulle.

Vatsavaivat vaativat hermoja ja kärsivällisyyttä vanhemmilta, mutta kukaan vanhempi niihin ei ole kuollut. Tiedän tasan tarkkaa mitä se on kun seinät meinaa kaatua päälle ja meillä on kuitenkin hyvin helppo vauva.. Aina voi lohduttautua sillä, että nämä masuvaivat on enemmän sääntö kuin poikkeus.

Olisi kiva kuulla teidän kokemuksia aiheesta! 🙂

vauvanvatsavaivat3