Vauvavuoden lempparit, eli ekan vuoden hittituotteet..

Kun ensimmäinen vuosi alkaa olla pikkuhiljaa taputeltu on hyvä koota kasaan kaikki lemppariasiat vuodenvarrelta. Olen tehnyt muutaman tällaisen listan aikaisemminkin, joten linkitän nekin tuonne lopputekstiin, sillä niissä saattaa olla hyödyllisiä juttuja ja toisaalta jotain vinkkejä mitä ei kannata ehkä hankkia. Olisi tosi kiva kuulla kommenteissa, että mitkä on teidän ekan vuoden hitit, jätetään ne hudit sitten toiseen postaukseen!

Eli tässä olisi minun mielestäni parhaat:

… vauvanvaatemerkit

Ehdottomaksi lemppareiksi muodostuivat H&M ja Name it. Näiden hinta- laatusuhde oli minusta kohdallaan ja on siis edelleen. Tykkään tosi kovasti myös zaran lastenvaatteista, mutta niiden laatu ei päätä huimannut. Lidex ja kappahl menivät silloin kun Emil oli ihan pieni, mutta nykyään tykkään eniten juuri henkkamaukan ja name it:in käyttövaatteista. Jotenkin en ikinä raaskinut lähteä näihin vimma/gugguu/minirodini kuvioihin mukaan, vaikka jokin vaate jokaiselta merkiltä löytyykin. Jos olisi varaa niin varmaan mini rodinin vaatteita olisi enemmän, sillä tuo body mikä meillä on ei ole pesuja pelästynyt ja on ihan kuin uusi edelleen (lukuunottamatta mustikkatahroja).

… lempituttipullomerkki

Olen käyttänyt mam:in koliikkipulloja koko Emilin elämän ajan oikeastaan. Joku kokee ne tosi vaikeaksi, mutta minä tykkään niistä. Meillä ei ole tainnut olla kuin kaksi toisen merkin pulloa, mutta ne ovat jääneet molemmat käyttämättä, sillä nämä on helpoimpia minun mielestäni. Olin jo heittämässä pois pikkuisia pulloja kun Emil sitten yhtäkkiä oppikin juomaan itse, niin nyt ne pienet on helppoja siinä hommassa kun ne on tosi kevyitä pitää kädessä.

… lempivaipat

Emilin pikkuvauva- ajan käytin liberon vaippoja, mutta nyt jostain syystä en voi sietää niitä. Liberon teippivaipat ajoivat asiansa, mutta nykyään housuvaipoista tulee läpi heti ja ne tuntuvat jotenkin tosi kömpelöiltä. Tykkään käyttää siis oikeastaan pelkästään pamperssin housuvaippoja tai sitten jos liberon vaippoja on pakko pitää, niin sitten suosin sitä Libero touch- merkistä.

…lempirattaat

Olen moneen otteeseen täällä tätä asiaa jo hehkuttanut, mutta carena veti pisimmän korren meidän rataskilpailussa. Vertailun vuoksi meillä sattuu tällä hetkellä olemaan neljät rattaat, (jotka kaikki pitäisi oikeastaan myydä) joten siksi ehkä voin hyvällä omatunnolla noita carenan kärryjä hehkuttaa. Minun on tosi vaikeaa luopua niistä, sillä mikään ei oikein tunnu yhtä hyvältä työntää. Emil ei vaan kohta enää mahdu niihin rattaisiin.

… paras lounaspaikka

Äitiyslomalla olen syönyt ehkä enemmän lounaita kuin koko elämäni aikana. Hyvä luonas pelastaa päivän kuin päivän, joten suosittelen etsimään se oma lemppari lounaspaikka, sillä meillä tuo stockmannin fazer- ravintola alkaa olla jo kuin oma keittiö… Toisaalta ihan naurattaa käydä siellä niin usein, mutta ei ole sen lounaan voittanutta. Koko perhe syö siellä hyvin ja tosi edullisesti, ei tarvitse äidin kotona miettiä, että mitä tänään taas syötäisiin. Tämä on niin spesiaali vaihe elämästä, että tälläiset asiat kuuluvat kuvioon. Eipä sitä kohta enää lounaita syödä.

…lemppari lelut

Meillä ehdottoman voiton vei leluista tuollainen päältä istuttava auto. Vauva- ajan lemppari oli myös viihdekeskukseksi kutsuttu aivan järkyttävä leluhirviö tuhansine eri väreineen, mutta nyt mitä vanhemmaksi Emil on kasvanut, sitä rakkaammaksi päältä istuttava auto on muuttunut. Sillä ajellaan jo tosi sujuvasti potkutellen ja hätätapauksessa auto toimii myös jakkarana moneen kiellettyyn paikkaan. Autossa on monta erilaista biisiä jotka aiheuttavat pakonomaista tanssimista ja muutenkin auto on todella rakas. Kaikki muut renkaalliset lelut tulevat hyvänä kakkosena.

…paras leikkipaikka

Ylivoimaisen voiton vie tässä mummilan rappuset. Valehtelematta Emil kiipäisi niitä ylös ja alas koko hereilläolo- aikansa, mikäli häntä ei hanakasti kieltäisi. Onneksi rappuset sijaitsevat suht kaukana, niin niihin ei pääse tottumaan 😉 (tämä oli sarkasmia).

…matkustusmuoto

Minusta kivoin matkustusmuoto vauva- aikana oli ehdottomasti junamatkat. VR:lle kiitos leikkipaikoista, joissa matka taittui todella mukavasti. Heti hyvänä kakkosen oma auto, mutta kun hermo menee niin junassa pääsit liikkumaan, autossa ollaan jumissa istumassa pitkiäkin aikoja.

…omat vaatteet

Vauva- aikana minusta tuli todellinen urheiluvaatteiden suurkuluttaja. Aluksi ne olivat ainoat mitkä mahtuivat päälle, nykyään ne ovat oikeastaan ainoita joita haluan päälle. Jos ennen en liikkunut kotoa edes salille ilman super push uppeja (kyllä luitte oikein), niin nykyään liikun rintaliivit päällä pois kotoa vain spesiaalitilanteissa. Muuten käytän urheiluliivejä päivästä toiseen. Vauva- aikana en muutenkaan suosittele panostamaan kovasti omiin vaatteisiin, sillä vauvoilla on tapana venyttää ja syödä ne suht arvottomaan kuntoon, joten mukava ja helppo, sekä tosi halpa on vauvavuoden sana.

… asustemerkki

Meillä voitto meni ehdottomasti elodie detailsille. Tätä merkkiä löytyy vähän jokamuodossa meiltä. On tuttia, tuttinauhaa, reppua, hoitolaukkua, pipoa, vilttiä ja makuupussia. Nämä ovat olleet minusta kivoimman näköisiä ja kaikista kestävimpiä. Näistä voisin tehdä erillisen postauksen, sillä nuo pipot ovat parhaita mitä olen Emilillä pitänyt.

…turhake

Turhakkeen titteli menee ehdottomasti kädenlämmittimelle!Eli rattaisiin kiinnitettävä muhvi, joka lämmittää rataskouria kovalla pakkasella. Kyllä minä sitä rakastin niin monet kerrat kun omat hanskat oli hukassa. Siinä oli myös kätevä tasku johon sain lompakon ja avaimet, sillä muuten ne olivat aina laukunpohjalla.

Mikäli haluat lukea lisää näistä hyödykkeistä ja ehkä myös turhakkeista, niin lisää aiheesta löydät TÄÄLTÄ(Ensimmäisen vuosipuolikkaan tarpeellisimmat jutut), TÄÄLTÄ(Ensimmäisen vuosipuolikkaan turhakkeet) ja TÄÄLTÄ (Tarpeelliset/tarpeettomat jutut kotona heti vauvan synnyttyä)..

Ensimmäisen vuosipuolikkaan tarpeellisimmat jutut!

Toivepostaus**

Minulta pyydettiin postausta niistä asioista mitä olen kokenut hyödyllisimmiksi tähän mennessä. Kaikki näistä on varmaan blogissa mainittukin jossain vaiheessa, mutta kootaan nyt nämä tähän yhden postauksen alle! Jätän tästä pinnasängyn ja rattaat pois. Vaikkakin ensimmäiset neljä kuukautta olin sitä mieltä, että rattaat on meillä vain koristeena. Pinnasänkykin tuli käyttöönsä vasta kolmen kuukauden kohdalla koko-aikaisesti. Rattaissa E on nukkunut nyt päiväuniaan pari kuukautta ja liikkeessä alkaa viihtyä itseasiassa paremmin kuin hyvin, joten ei niiden rattaiden kanssa kannata luovuttaa, vaikka välillä oliskin epätoivoinen fiilis!

Hoito-alusta

Hoitopöytä olisi ollut meillä täysin turha kapistus, mutta tuo alusta on edelleen käytössä. Jos vaan on joku pesukoneenpäälinen mihin sen saa niin sijoittaisin sen edelleen kylpyhuoneeseen. On vaan käytännön fakta, että kaikessa rumuudessaan se  toimii ja on niin paljon kivempi siirtää se kakkapeppu 10cm alustalta kraanan alle, kuin kantaa huoneesta toiseen toivoen, että mitään ei tipu lattialle. Etenkin nyt kun kaveri pyörii kuin mikäkin väkkärä. Kyllä tuota ilmankin selviää, mutta helpottaahan se elämää!

_MG_3368

Kantoliina

Minä olin sitä mieltä, että en kanna, en ikimaailmassa. Kuitenkin yllättäen liinasta oli apua monessakin tilanteessa. Sitten kun vauva ei viihdy kuin sylissä ja olisi joskus kiva kaupassa vaikka tehdä niitä ostoksiakin niin kyllä se kantoliina voittaa käsin kantamisen. Emil ei kyllä sitten hereillä viihtynyt liinassa laisinkaan ja muistan vähän liiankin hyvin edelleen sen kerran kun Emil sai ihan hirveän nälkäslaagin kassallaollessani ja meinasi tulla liinasta ulos. Oli himppusen verran hankalaa laittaa ruokia kassiin ja pitää huutavaa ja huitovaa vauvaa liinassa… Siitäkin elossa selvittiin :)!

Hygieniatarvikkeista kosteuspyyhkeet, bepanthen, kortisoni (mieto), talkki

Faktaa on se, että vaikka kosteuspyyhkeitä kovin kyseenalaistetaan on ne ainakin omassa arjessa on aika monesta tilanteesta selvitty parilla pyyhkeellä. Mähän siis pyyhin nuo ravintoloiden tuolitkin niillä, sillä yleensä ne tuolit on ihan kähmäisiä, vai onkohan se vain minä?

Leikkimatto

En ymmärtänyt miten suureen rooliin leikkimatto vielä tulisi, mutta se on pelastanut meidät monelta tilanteelta, jossa olen tarvinut hetkeksi kädet vapaaksi. Koskaanhan se hetki kestänyt kymmentä minuuttia kauempaa, mutta pääsimpähän edes vessaan. Nyt pistetään matto kiertoon, sillä parasta on, että se palvelee monia!

Värisevä sitteri

Meidän sitteri oli ihan vahingossa sellainen tärisevä koliikkimalli. Koliikkia meillä ei ollut, mutta tuo sitteri antoi suuren avun välillä kun poika ei rauhoittunut mihinkään muuhun kuin liikkeeseen. Tärinä helpotti Emilin masuvaivoja ja välillä uni ei tullut muualla kuin sitterissä. Myöhemmin Emilin kasvaessa saatiin lainaan babybouncer ja se taas toimi muutaman kuukauden syöttötuolista alkaen ihan kaikessa apuna. Sitten Emil vaan yhtenä päivänä oli liian iso ja sitteri sai lähteä. Vähän meillä kuitenkin sitterissä istuttiin kun ei tuo mini oikein viihtynyt siinäkään. Ja lattia on sylin lisäksi lapsen kehitykselle paras paikka, että jos vaan lapsi viihtyy niin sinne vaan taitoja opettelemaan!

_MG_3373

probiootit

Kirjoittelinkin näistä jo TÄSSÄ postauksessa, jossa kerroin vinkkejä vauvan vatsavaivojen helpottamiseksi. Probiootit ovat kulkeneet matkassa kuitenkin niin pitkään, että halusin ne tähänkin laittaa. Meillä tuntui niistä olevan kaikista suurin hyöty silloin kun Emilin vatsa vaivaili eniten. Nykyään annan niitä satunnaisesti kuureina, mutta muuten ollaan ne jätetty pois.

jumppapallo

Tämä myös edellisen postauksen juttuja, mutta viimeksi eilen illalla kun Emil yht’ äkkiä vain heräsi kesken unien sain hänet hetkessä takaisin uneen kun rauhallisesti pomputtelin häntä pallon päällä. Enää ei vatsavaivoja tarvitse tällä keinolla hoitaa, mutta tosiaan silloin kun Emil on kipeä, liike auttaa ja pomputtelu on kivaa vastapainoa kävelylle. Emil muuten tykkää työnnellä palloa pitkin asuntoa, että siinäkin mielessä hyvä hankinta!

unipussi

Unipussin käyttökokemuksista olen kirjoitellut TÄSSÄ postauksessa enemmän. Meillä siirryttiin nyt tuohon ”vieroitus” malliin, mutta toistaiseksi Emil on vielä nukkunut hihoineen päivineen unipussin kanssa. Ihan sujuvasti hän ryömii käsien hassusta asennosta huolimatta jos hän vain päättää :D!

Tässä nyt jotain juttuja mitkä on meillä koettu hyväksi.. Olisi kiva kuulla kaikki teidän lukijoidenkin vinkkejä ja saada niitä tänne jakoon muillekin – joka ihmisellä kun on niitä omia juttuja mitkä kokee hyödylliseksi! Kivaa alkavaa viikkoa <3

_MG_3381