Vauvavuoden lempparit, eli ekan vuoden hittituotteet..

Kun ensimmäinen vuosi alkaa olla pikkuhiljaa taputeltu on hyvä koota kasaan kaikki lemppariasiat vuodenvarrelta. Olen tehnyt muutaman tällaisen listan aikaisemminkin, joten linkitän nekin tuonne lopputekstiin, sillä niissä saattaa olla hyödyllisiä juttuja ja toisaalta jotain vinkkejä mitä ei kannata ehkä hankkia. Olisi tosi kiva kuulla kommenteissa, että mitkä on teidän ekan vuoden hitit, jätetään ne hudit sitten toiseen postaukseen!

Eli tässä olisi minun mielestäni parhaat:

… vauvanvaatemerkit

Ehdottomaksi lemppareiksi muodostuivat H&M ja Name it. Näiden hinta- laatusuhde oli minusta kohdallaan ja on siis edelleen. Tykkään tosi kovasti myös zaran lastenvaatteista, mutta niiden laatu ei päätä huimannut. Lidex ja kappahl menivät silloin kun Emil oli ihan pieni, mutta nykyään tykkään eniten juuri henkkamaukan ja name it:in käyttövaatteista. Jotenkin en ikinä raaskinut lähteä näihin vimma/gugguu/minirodini kuvioihin mukaan, vaikka jokin vaate jokaiselta merkiltä löytyykin. Jos olisi varaa niin varmaan mini rodinin vaatteita olisi enemmän, sillä tuo body mikä meillä on ei ole pesuja pelästynyt ja on ihan kuin uusi edelleen (lukuunottamatta mustikkatahroja).

… lempituttipullomerkki

Olen käyttänyt mam:in koliikkipulloja koko Emilin elämän ajan oikeastaan. Joku kokee ne tosi vaikeaksi, mutta minä tykkään niistä. Meillä ei ole tainnut olla kuin kaksi toisen merkin pulloa, mutta ne ovat jääneet molemmat käyttämättä, sillä nämä on helpoimpia minun mielestäni. Olin jo heittämässä pois pikkuisia pulloja kun Emil sitten yhtäkkiä oppikin juomaan itse, niin nyt ne pienet on helppoja siinä hommassa kun ne on tosi kevyitä pitää kädessä.

… lempivaipat

Emilin pikkuvauva- ajan käytin liberon vaippoja, mutta nyt jostain syystä en voi sietää niitä. Liberon teippivaipat ajoivat asiansa, mutta nykyään housuvaipoista tulee läpi heti ja ne tuntuvat jotenkin tosi kömpelöiltä. Tykkään käyttää siis oikeastaan pelkästään pamperssin housuvaippoja tai sitten jos liberon vaippoja on pakko pitää, niin sitten suosin sitä Libero touch- merkistä.

…lempirattaat

Olen moneen otteeseen täällä tätä asiaa jo hehkuttanut, mutta carena veti pisimmän korren meidän rataskilpailussa. Vertailun vuoksi meillä sattuu tällä hetkellä olemaan neljät rattaat, (jotka kaikki pitäisi oikeastaan myydä) joten siksi ehkä voin hyvällä omatunnolla noita carenan kärryjä hehkuttaa. Minun on tosi vaikeaa luopua niistä, sillä mikään ei oikein tunnu yhtä hyvältä työntää. Emil ei vaan kohta enää mahdu niihin rattaisiin.

… paras lounaspaikka

Äitiyslomalla olen syönyt ehkä enemmän lounaita kuin koko elämäni aikana. Hyvä luonas pelastaa päivän kuin päivän, joten suosittelen etsimään se oma lemppari lounaspaikka, sillä meillä tuo stockmannin fazer- ravintola alkaa olla jo kuin oma keittiö… Toisaalta ihan naurattaa käydä siellä niin usein, mutta ei ole sen lounaan voittanutta. Koko perhe syö siellä hyvin ja tosi edullisesti, ei tarvitse äidin kotona miettiä, että mitä tänään taas syötäisiin. Tämä on niin spesiaali vaihe elämästä, että tälläiset asiat kuuluvat kuvioon. Eipä sitä kohta enää lounaita syödä.

…lemppari lelut

Meillä ehdottoman voiton vei leluista tuollainen päältä istuttava auto. Vauva- ajan lemppari oli myös viihdekeskukseksi kutsuttu aivan järkyttävä leluhirviö tuhansine eri väreineen, mutta nyt mitä vanhemmaksi Emil on kasvanut, sitä rakkaammaksi päältä istuttava auto on muuttunut. Sillä ajellaan jo tosi sujuvasti potkutellen ja hätätapauksessa auto toimii myös jakkarana moneen kiellettyyn paikkaan. Autossa on monta erilaista biisiä jotka aiheuttavat pakonomaista tanssimista ja muutenkin auto on todella rakas. Kaikki muut renkaalliset lelut tulevat hyvänä kakkosena.

…paras leikkipaikka

Ylivoimaisen voiton vie tässä mummilan rappuset. Valehtelematta Emil kiipäisi niitä ylös ja alas koko hereilläolo- aikansa, mikäli häntä ei hanakasti kieltäisi. Onneksi rappuset sijaitsevat suht kaukana, niin niihin ei pääse tottumaan 😉 (tämä oli sarkasmia).

…matkustusmuoto

Minusta kivoin matkustusmuoto vauva- aikana oli ehdottomasti junamatkat. VR:lle kiitos leikkipaikoista, joissa matka taittui todella mukavasti. Heti hyvänä kakkosen oma auto, mutta kun hermo menee niin junassa pääsit liikkumaan, autossa ollaan jumissa istumassa pitkiäkin aikoja.

…omat vaatteet

Vauva- aikana minusta tuli todellinen urheiluvaatteiden suurkuluttaja. Aluksi ne olivat ainoat mitkä mahtuivat päälle, nykyään ne ovat oikeastaan ainoita joita haluan päälle. Jos ennen en liikkunut kotoa edes salille ilman super push uppeja (kyllä luitte oikein), niin nykyään liikun rintaliivit päällä pois kotoa vain spesiaalitilanteissa. Muuten käytän urheiluliivejä päivästä toiseen. Vauva- aikana en muutenkaan suosittele panostamaan kovasti omiin vaatteisiin, sillä vauvoilla on tapana venyttää ja syödä ne suht arvottomaan kuntoon, joten mukava ja helppo, sekä tosi halpa on vauvavuoden sana.

… asustemerkki

Meillä voitto meni ehdottomasti elodie detailsille. Tätä merkkiä löytyy vähän jokamuodossa meiltä. On tuttia, tuttinauhaa, reppua, hoitolaukkua, pipoa, vilttiä ja makuupussia. Nämä ovat olleet minusta kivoimman näköisiä ja kaikista kestävimpiä. Näistä voisin tehdä erillisen postauksen, sillä nuo pipot ovat parhaita mitä olen Emilillä pitänyt.

…turhake

Turhakkeen titteli menee ehdottomasti kädenlämmittimelle!Eli rattaisiin kiinnitettävä muhvi, joka lämmittää rataskouria kovalla pakkasella. Kyllä minä sitä rakastin niin monet kerrat kun omat hanskat oli hukassa. Siinä oli myös kätevä tasku johon sain lompakon ja avaimet, sillä muuten ne olivat aina laukunpohjalla.

Mikäli haluat lukea lisää näistä hyödykkeistä ja ehkä myös turhakkeista, niin lisää aiheesta löydät TÄÄLTÄ(Ensimmäisen vuosipuolikkaan tarpeellisimmat jutut), TÄÄLTÄ(Ensimmäisen vuosipuolikkaan turhakkeet) ja TÄÄLTÄ (Tarpeelliset/tarpeettomat jutut kotona heti vauvan synnyttyä)..

Vaihe numero tuhat..

Vaikka kuinka koitan pitää pään kylmänä ja tiedostan taas tämän olevan joku vaihe, on pinna välillä iltaisin vähän tiukalla.

En tiedä johtuuko tämä tämän hetkinen turhautumiseni alkavista kuukautisista vai täysin toivottomasta yrityksestä saada tuo meidän vauva nukkumaan. Sitä jotenkin ehkä ajatteli silloin kun Emil oli pieni, että kaikki helpottuu kun ollaan lähempänä yhtä vuotta ja tuon lapsi lähestulkoon kävelee sänkyyn ja huikkaa ovelta hyvät yöt.

Kaikki muu meillä onkin oikeastaan käyty nyt läpi, mutta toistaiseksi illat ovat olleet meidän. Emil on nukahtanut helposti aikaisin, mutta nyt selvästikin haetaan uutta rytmiä ja juurikin tällä sekunnilla (21:25) hän taisi vihdoin hiljentyä huoneeseensa. Eikä siinä siis muuten mitään, siinähän valvoisi, mutta kun tuntuu, että ihan kuinka myöhään tahansa iltaa venyttää, on nukkuumaan käynti yhtä temppuilua.

Varmaan tämä tästä taas tasaantuu kun nuo miljoonat asiat mitä hän jatkuvasti oppii alkaa laantumaan ja olemaan niin hallussa, että yö unet eivät mene. Jotenkin ehkä tämä totuus taas vaan iski vasten kasvoja kun sitä luuli, että mitä vanhemmaksi vauva kasvaa, sitä helpommaksi kaikki käy. Omalla tavallaan käykin, mutta samalla kun vauvan tahto kasvaa ja hän alkaa ymmärtää enemmän, vaatii se vanhemmalta ihan erilaista läsnäoloa. Ei enää riitä, että olet siinä vaan sinun pitää oikeasti jaksaa olla ja leikkiä. Emil osaa ainakin vaatia oman syli- aikansa ja tänäänkin tein ruoan vauva kainalossa. Pitää varmaan vielä harkita, että josko sittenkin ottaisin tuon kantorepun käyttöön.. Vaikka niitä huonoja päiviä varten sitten.

Ja ettei nyt kukaan ajattelisi, että minusta on jotenkin kamalaa olla läsnä ja leikkiä niin ei, päin vastoin. Nämä jokainen vaihe vaatii vaan aina ne omat juttunsa ja tosiaan naurattaa miten sinisilmäisesti mietin silloin joskus kun Emil oli parikuinen, että kun ollaan vauvavuoden loppupäässä, niin minä juon kahvia aamulla rauhassa ja lapsi leikkii vieressä. Edelleen istun lattialla ja alan olla aika hyvä matkimaan erilaisia auton ääniä.

Toisaalta ennen kun sitä ärsytti aina kun joku sanoi, että se on vaan vaihe, niin nykyään sen jo tietää, että se ihan tosiaan on niin, että meneillään on taas joku vaihe. Huomenna saattaa meillä olla jo uudet kuviot meneillään.

IMG_5866