Ainutlaatuisia (blogin kannalta hyvin hiljaisia) päiviä.

Nyt on ihan pakko pyytää vähän anteeksi kun en ole päivitellyt blogia pariin päivään, siihen on kuitenkin ihan pätevä syy.

Sain keskiviikkona toisen parhaan ystäväni tänne Tampereelle kylään. Kotkan ystävät Tampereella ovat aina jotain super extraa, suoranaista luksusta ja nämä pari päivää ovat olleet monella tavalla tosi ainutlaatuisia, sillä tällaista hetkeä näiden tyttöjen kanssa en tule kokemaan hetkeen.

Istuttiin eilen syömässä, me kolme, minun kouluaikaiset ja nykyisetkin parhaat ystävät. Kahdella oli lapsi isien kanssa nukkumassa ja yhdellä vatsassa odottamassa pian saapuvaa laskettua päivää. Hassua miten ajat muuttuvat ja puheenaiheet sen mukana. Nyt mietittiin tulevaa synnytystä ja millaista vauva- arki meillä täällä on. Puhuttiin menneistä ja suunniteltiin tulevaa. Kertoo paljon meidän viikonlopusta, että kuvasaldoa kerääntyi vallan kahden kuvan verran ja kuitenkin kolmesta kaksi bloggaa :D.

Minusta on niin ihanaa, miten saan kasvaa ystävieni kanssa. Juuri eilen mietittiin meidän villejä sinkkuvuosia parikymppisinä kun sitä valvottiin aamuun asti ajellen Salla fiatilla viltit ympärillä kun lämmitys ei toiminut. Tanssittiin aamuun asti tyhjässä baarissa vaan koska haluttiin. Muistan vielä elävästi kun joskus läpi valvotun yön jälkeen käytiin aamukahvilla ensimmäisellä auenneella huoltoasemalla. Minä lähdin siitä töihin ja Salla minun luokseni nukkumaan. Muistan vielä miten ala- ikäisinä liftattiin Elisan mökiltä veneellä lähibaariin laulamaan karaokea..  Onko teillä ystäviä jotka ovat olleet matkassa ihan nuoresta asti?

Nyt valvottu yö on lähinnä vauvan vuoksi ja aamulla puoli seitsemän ihan kohtuullinen aika herätä. Toisaalta on onni, että on ollut nuorena hieman huoleton, sillä nyt on monta hauskaa muistoa ja sitten taas vastapainona huolta huomisesta ja ihan erilaista vastuuta jaksaa tänä päivänä paljon paremmin!

Nyt pistän kamat kasaan ja suuntaan kohti Haminaa, meillä on edessä viikon loma siellä Emilin kanssa, sillä en tiedä milloin sellainen on seuraavaksi meille enää mahdollista. Palailen illalla vielä tennarinpesuvinkkien kanssa blogiin, mutta nyt kiirehdin pakkaamaan, sillä pian pitää lähteä. Ihanaa kun ei tarvi miettiä, että miten saan taas kaikki tavarat Tampereelle kun minun appivanhemmat nimittäin tulevat ensi viikonlopuksi kylään!

Ja hei saan arvottavaksi pari lippua go expoon, joten ajattelin pistää arvonnan pystyyn kun saan 500 seuraajaa facebookissa täyteen;)

Ystäville!

Minulla on elämääni siunaantunut monta ihanaa ystävää – niin ihanaa, että välillä sitä ei edes tajua, miten onnekas on kun on saanut rinnalleen sellaisia tosi-ystäviä. Mitä vanhemmaksi sitä tulee sitä enemmän sitä osaa arvostaa laatua kuin määrää.

Sitten on ne ystävät, jotka ovat kuin siskoja ja niitä ei ole montaa. Niitä, jonka kanssa on jaettu ne kokemukset, joita voidaan vielä mummoinakin muistella, ne tarinat joista ei puhuta enää koskaan ja ne salaisuudet jotka kuiskataan hiljaa, koska seinilläkin on korvat.

IMG_5823

Minun ystäväni on sellainen….

  • että kun vauva-arki painaa voit aina soittaa jollekin ja kertoa murheistasi.
  • Ystäväsi jaksaa ainakin esittää innostunutta kun kerrot läpi yön nukutuista unista.
  • Aina on joku kuka tuntee sinut kuin omat taskunsa ja pelkkä katse kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.
  • Voit sanoa rehellisesti jos et jaksa.
  • Kun aikuisuus alkaa ahdistaa voit muistella yhteistä kasvua aikuiseksi ja olla iloinen, että se on taakse jäänyttä elämää.
  • Arjen ilot ja surut on yhteisiä, vaikka tilanteet elämässä vaihteleekin.
  • Vaikka yhteydenpidossa olisi kuukauden tauko jatkuu juttu siitä mihin se viimeksi loppui.
  • Kun vamos ala  playa tai im yours alkaa soimaan, tietävät he heti mitä silloin pitää tehdä.
  • Ei ole sitä parempaa, vaan kaikki ollaan samassa tiimissä.

IMG_5829

Vaikka sitä sanotaan, että lapsen tulo vaikuttaa ystävyyssuhteisiin, niin minun kohdallani en näe asian olevan näin. Toki tilanteeni on sellainen, että suurin osa ystävistäni on lapsellisia tai raskaana, mutta ei minun suhteeni niihin lapsettomiinkaan ole mihinkään muuttunut. Heiltä ehkä vaaditaan hieman kärsivällisyyttä, kun välillä ei suusta tule muuta kuin vauvankakka arvioita ja muuta yhtä tärkeää, mutta jokainen vuorollaan, se elämä vain muuttuu väkisinkin.

Tämä tuleva viikonloppu ja viimeinen lomaviikko on pyhitetty todella kaikille meidän ja minun ystävilleni, kiitos kun olette olemassa <3

IMG_5814